R.S. | 3. 7. 2024, 06:30
Odpoklicali meso, v njem so našli nevarno bakterijo
Pazljivo z izdelkom.
UVHVVR je bila s strani izvajalca dejavnosti obveščena, da izvaja odpoklic živila zaradi ugotovljene prisotnosti bakterije Salmonella enterica.
KATEGORIJA: Živila
PODKATEGORIJA: Meso in mesni izdelki
OPIS IZDELKA (TIP/OZNAKA): Začinjeno piščančje meso (piščančja bedra)
vrsta izdelka: mesni pripravek
serija / LOT :172
datum proizvodnje: 20.06.2024
porabiti do: 26.06.2024
PROIZVAJALEC: Mesnica in trgovina Gabrek, Martin Tibaut s.p.
VRSTA TVEGANJA: Mikrobiološka tveganja
DRŽAVA POREKLA: Slovenija
OPIS NEVARNOSTI: Prisotnost Salmonelle enterica subsp. enterica 0:7
UKREP: Odpoklic
Živilu je 26. 6. 2024 pretekel rok uporabe. Če so potrošniki izdelek zamrznili, naj ga zavržejo. Pri temperaturi, višji od 82 stopinj Celzija (v notranjosti izdelka), ki jo predvideva običajni postopek priprave tega živila, bakterije propadejo in tako živilo ne predstavlja tveganja, z namenom preprečevanja navzkrižne kontaminacije pa je ključno tudi pravilno ravnanje z živilom.
Novo na Metroplay: Maja Keuc iskreno o življenju na Švedskem in kaj jo je pripeljalo nazaj