Za to živilo, ki se zagotovo skriva v vaši kuhinji, ne bi nikoli rekli, da pomaga po piku komarja

27. 6. 2022, 07:00
Deli
Za to živilo, ki se zagotovo skriva v vaši kuhinji, ne bi nikoli rekli, da pomaga po piku komarja (foto: Profimedia)
Profimedia

Poletje je čas, ko mimo naših ušes nadležno poplesujejo komarji. Kar je najbolj neprijetno, so njihovi piki, ki srbijo in mnogokrat zaradi praskanja povzročijo otekline. Na srečo obstaja živilo, s katerim lahko ublažite srbečičo in si s tem zares po domače pomagate. 

Komarjev pik je izjemno srbeč, saj komarji pri piku izvlečejo kri, v človeško telo pa injicirajo svojo slino, zaradi česar povzročijo srbečico. 

V večini primerov piki komarjev niso nevarni, le na nekaterih območjih po svetu ti prenašajo številne bolezni. V primeru, ko po piku komarja težko dihamo ali imamo oteklo grlo, moramo nemudoma obiskati zdravnika. 

Domača sestavina, s katero si lahko pomagate je ... med! 

Med so poznali že v starem Egiptu, med drugim so ga uporabljali za razkuževanje ran. Ima antiseptične lastnosti, kar pomeni, da nudi tudi zaščito pred različnimi infekcijami.

Prav zato lahko pik komarja z njim namažemo, saj z njim ublažimo srbeč občutek na koži. 

A z njim bodite previdni! Ko namažete pik ne hodite iz hiše, saj boste z njim privabili še več komarjev. 

S preventivo nad klope in bolhe pri psu: 6 zlatih pravil

Novo na Metroplay: “Ljubljana ni najbolj varno mesto za vsa moja stilska izražanja!” | Metro minutke X Glasovi ponosa

Nenavaden razlog, zakaj Kitajci kradejo prst iz zelenic in korit v bankah