26. 10. 2023, 11:17
Usodna nesreča v restavraciji: moški jedel živo hobotnico, ki ga je nazadnje pokončala
Migetajoče lovke je začel jesti, nato pa se je zgodilo ...
V Južni Koreji imajo nekaj nenavadnih specialitet, med katere spada tudi san-nakji oz. živa hobotnica. Zaradi uživanja žive hobotnice je v zadnjem desetletju umrlo že nekaj ljudi, zadnji smrtni primer pa se je zgodil nedavno.
82-letni moški je v restavraciji v mestu Gwangju naročil živo hobotnico, odrezane in migetajoče lovke pa je nato začel jesti. V nekem trenutku se mu je hobotnica zataknila in moški se je začel dušiti. Nato je imel srčni napad, oživljanje je bilo neuspešno.
Have you ever heard about korean dish San-nakji? pic.twitter.com/F9sQ1EF2UA
— aera⁷ 🥞 (hiatus) (@Shykookie7) May 23, 2022
San-nakji je majhna hobotnica, ki jo postrežejo surovo. Pogosto jo jejo na južnokorejskih obalnih območjih ali na tržnicah z morsko hrano. Čeprav jo imenujejo živa hobotnica, je ime nekoliko zavajajoče - hobotnico pred serviranjem ubijejo in jo razrežejo na dele (kljub temu hobotnica včasih še migeta), poroča CNN.
Smrtni primeri
Med letoma 2007 in 2012 so zaradi uživanja žive hobotnice umrli trije ljudje. Leta 2012 je moški trdil, da je njegova partnerica jedla specialiteto in se zadušila, nazadnje pa se je izkazalo, da jo je sam zadavil. Obsojen je bil na dosmrtno zaporno kazen.