E. Č. | 19. 4. 2024, 11:12

Ljubljančani ogorčeni zaradi dogajanja v tem delu središča prestolnice: tako jih je strah, da si ne upajo več ...

Profimedia

Še posebej so na udaru mlajše ženske.

Ljubljana, glavno mesto Slovenije, se pogosto ponaša s slovesom enega najvarnejših mest v Evropi, kar je deloma posledica relativno nizke stopnje kriminala v primerjavi z drugimi evropskimi prestolnicami. Meščani in obiskovalci pogosto poudarjajo občutek varnosti, ki ga doživijo v Ljubljani, tako podnevi kot ponoči. Vendar pa, kot v vsakem mestu, obstajajo tudi nekatera tveganja in izzivi glede varnosti. Na primer, nekatera območja v mestu lahko postanejo bolj problematična zaradi prisotnosti brezdomcev, narkomanov ali alkoholikov, kar lahko povzroči občutek nelagodja ali negotovosti pri nekaterih meščanih in obiskovalcih.

In več kot očitno smo v Ljubljani dobili novo 'črno točko', ki je v samem središču prestolnice. Na spletni strani Mestne občine Ljubljane (MOL) je tako zaskrbljeni občan izpostavil: "Meščani si več ne upamo skozi park Zvezda in zlasti podhod proti Maxiju, ker se tam zbira vse več brezdomcev, narkomanov in alkoholikov, ki radi koga (predvsem mlajše ženske) tudi oblajajo in smetijo po tleh. To ni več park, temveč vrt bližnjega doma za brezdomce. Treba jim je pomagati, a drugače. Mislite glede tega kaj ukrepati?"

Zaskrbljenemu občanu je odgovorilo Mestno redarstvo Ljubljana: "Na celotnem območju Mestne občine Ljubljana vključno s predmetno lokacijo izvajamo redne nadzore nad spoštovanjem javnega reda in miru. Ob nadzorih zoper kršitve izvedemo ukrepe, pri tem pa se je treba zavedati, da zadrževanje oseb na javnih mestih ni prepovedano. Nadzore bomo vsekakor nadaljevali tudi v bodoče."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol