Uredništvo | 19. 4. 2024, 16:28

Kam je izginila nogometna zelenica? Na mestu, kjer bi moralo biti igrišče madridskega Reala, zeva velika luknja.

Instagram/themadridviews

Pri fotografiji, ki je zaokrožila po družbenih omrežjih in med navijači sprožila začudenje, ne gre za fotomontažo.

Po spletu je zaokrožila dih jemajoča fotografija mogočnega stadiona Santiago Bernabeu, matičnega stadiona madridskega Reala, ki je razkrila neverjetno podrobnost - pod igriščem zeva velika 'luknja', ki bi jo morda zlahka zamenjali za fotomontažo, a je še kako resnična. V njej se skrivajo kar štiri dodatne etaže, ki so tam s prav posebnim namenom.

Profimedia

Real je po zadnji prenovi znamenitega madridskega stadiona njegovo kapaciteto povečal na 85.000 gledalcev. V okviru projekta prenove so zgradili dodatno etažo in 360-stopinjski veliki zaslon, stadion pa je dobil tudi povsem novo zunanjo podobo, poroča The Sun.

Pod igriščem podzemni rastlinjak

Pred kratkim pa je javnost prvič lahko videla še eno novo podrobnost, ki je očem javnosti skrita. Razkrila jo je najnovejša fotografija, ki prikazuje, kako je videti prostor pod zložljivim igriščem in kako pri madridskem klubu grišče vzdržujejo, kadar se ne uporablja. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝗧𝗵𝗲 𝗠𝗮𝗱𝗿𝗶𝗱 𝗩𝗶𝗲𝘄𝘀 (@themadridviews)

Pod površjem nogometnega igrišča se skriva podzemni rastlinjak, kjer vzgajajo nogometno zelenico. Rastlinjak ima zagotovljeno prezračevanje, klimatizacijo in LED razsvetljavo. Pri rasti trave in vzdrževanju igrišča pa pomagajo tudi vgrajeni nadzorni in namakalni sistemi.

Čudili so se, ker manjka igrišče

Pri Realu so rastlinjak sicer prvič predstavili v začetku leta, potem ko so številni navijači izrazili presenečenje nad tem, da na fotografijah novega stadiona 'manjka' igrišče. Izkazalo se je, da se je zelenica pravzaprav nahajala pod zemljo, kjer so jo pripravljali na naslednjo tekmo.

Profimedia

S prenovitvenimi deli na znamenitem stadionu, kjer Real igra od leta 1947, so začeli leta 2020. Večino tekem so tudi v času prenove odigrali na domačem stadionu, le sezono 2020/2021 so morali v celoti odigrati na stadionu Alfredo Di Stefano, piše The Sun.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol