24. 4. 2024, 09:32 | Promocijska objava

6. Hop na Grad – zbranih rekordnih 25 tisoč evrov

David Guček

V nedeljo, 21. aprila, je v Ljubljani s štartom pred Pediatrično kliniko potekal že 6. tradicionalni Hop na Grad – dobrodelni tek po ljubljanskih ulicah, ki se ga je udeležilo dobrih 1000 tekaških navdušencev. Tek že od samega začetka skupaj organizirajo Založba Rokus Klett, Pediatrična klinika in Športno društvo Povodni mož.

Tek, ki je potekal že šestič, je bil tudi tokrat izjemo uspešen. Na različno dolge proge se je podalo nekaj več kot 1000 tekačev, kar je nekoliko manj kot pretekli dve leti. Tek je ponovno združil mlade in malo manj mlade, ki so se skupaj se podali v dir izpred Pediatrične klinike. Nekateri po ravnem, drugi pa kar v klanec, na grajski grič. V elegantni magenta barvi je množica tekačev ustvarila kačo, ki se je vila na Ljubljanski grad, skozi oblake so se prebili sončni žarki in v čudovitem soju sončne svetlobe je množica še lepše zažarela.

Čeprav število zbranih tekačev ni preseglo rekordnega števila, pa je bila vsota, zbrana s startninami, donacijami in sponzorskimi sredstvi, najvišja doslej – rekordnih 25.000 evrov zbranega denarja je izredno razveselilo organizatorje in vse prisotne. Tokrat zbranih v živo ni pozdravil župan Mestne občine Ljubljana, ki dogodek sofinancira. Tekače in navijače so pozdravili predstavniki organizatorjev, izr. prof. dr. Damjan Osredkar, predstojnik Kliničnega oddelka za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo, doc. dr. Nina Battelino s Kliničnega oddelka za nefrologijo na Pediatrični kliniki in mag. Primož Zupan, izvršni direktor Založbe Rokus Klett za nove poslovne modele in inovacije. Nagovorila pa jih je tudi predstavnica glavnega pokrovitelja, življenjske zavarovalnice Vita, direktorica službe za podporo prodaji, ga. Nina Puhek

Jernej Brodarič

Posebna častna gostja dogodka je bila NLB-jeva ambasadorka letošnjega teka – naša odlična alpska smučarka Ilka Štuhec, ki je navdušila s prijaznostjo. Pod taktirko Žige X Gombača in Uroša Bitenca, ki sta se vrtela na odru, je bilo ogrevanje tekačev v hladnem jutru še kako potrebno. Kljub hladu pa je prijetno spomladansko sonce vendarle objelo vse tekače in njihove navijače.  

Poleg Ilke, Žige in Uroša sta tekače ogrevala tudi pevec Dejan Dogaja in trener Dejan iz fitnesa 4P, z glasbenimi vložki sta za vzdušje poskrbela še Kristijan Crnica - Kikifly in pevka Pia Nina. Ves čas je s prizorišča, že od ranih jutranjih ur, oddajal Radio Antena, naš zvesti spremljevalec že od prve izvedbe teka. »Z izkupičkom 25.000 evrov smo neizmerno zadovoljni, saj nam bo že četrtič zapored uspelo kupiti več, kot smo si upali predvidevati. Denar bomo namenili za nakup terapevtskih stolov za ambulantno intravensko aplikacijo zdravil. Poleg tega se vedno znova zavemo, da je življenje timski šport in da smo skupaj zagotovo močnejši. To je dokazala dobra volja vseh udeležencev: tekačev, njihovih družin, prostovoljcev, sponzorjev in podpornikov,« povesta izr. prof. dr. Damjan Osredkar, predstojnik Kliničnega oddelka za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo, in doc. dr. Nina Battelino s Kliničnega oddelka za nefrologijo na Pediatrični kliniki.

Martina Poles

Zdravnika nadaljujeta, da brez podpornikov tek ne bi bil mogoč: »Najlepša hvala vsem tekačem, prostovoljcem, Športnemu društvu Povodni mož, pokroviteljem in podpornikom, voditeljema, ambasadorjem teka, skratka vsem, ki ste pripomogli, da je 6. Hop na Grad potrdil, da gre res že za tradicionalni vesel, nasmejan in pogosto tudi čustven dogodek. Zagotovo pa gre največja zahvala za uspešno izvedbo dogodka našemu glavnemu partnerju in pokrovitelju, Založbi Rokus Klett, brez katere tek v taki obliki ne bi bil mogoč, ne nazadnje pa največje število prostovoljcev prihaja prav iz njihovih vrst.«

S spodbudnimi besedami za dobrodelni projekt so postregli tudi pri glavnem pokrovitelju, ki Hop na Grad podpira že od vsega začetka. Ga. Nina Puhek je poudarila, da zavarovalnica Vita z veseljem prispeva k bolj prijaznemu svetu za vse nas in naše najmlajše. »V vseh teh letih smo prispevali k nakupu najrazličnejših pripomočkov, ki pomagajo malim bolnikom do hitrejšega zdravljenja. Tek je bil ponovno vrhunsko organiziran, vzdušje je bilo prijetno in veseli smo, da smo lahko del te zgodbe. Zahvala gre tudi vsem tekačem, organizatorjem in prostovoljcem, ki pomagate k boljšemu jutri za vse male junake.« Ob tako močni in pozitivni podpori se lahko podobno ali še bolj uspešnega teka nadejamo tudi naslednjo pomlad.

David Guček

V štartno-ciljnem prostoru so se vsi udeleženci, tako tekači kot njihovi navijači, lahko sladkali s palačinkami iz najhitrejšega Palačinkomata na svetu, okrepiti se je bilo mogoče tudi s prigrizki, ki jih je priskrbel Kaval Group, sadjem, napolitankami in limonado. Tek je potekal gladko, na prizorišču, obsijanem s soncem, so nam že najmlajši tekači ponovno pokazali pravo zagnanost. Zmagovalci na tri- in šestkilometrskih progah so bili ponovno izredno hitri. 

Hvala partnerjem Radio Antena, AdriaMedia in National Geographic Slovenija, ki so od začetka z nami v vlogi glavnih medijskih pokroviteljev in skrbijo za naš odmev v javnosti. Hvala tudi preostalim medijskim pokroviteljem, ki dogodek podpirajo z oglasi v časopisih, na radijskih valovih, oglasnih zaslonih, plakatnih mestih in drugje (Delo, Slovenske novice, Finance, RTV Slo portal MM, Siol.NET, Europlakat digital, Zaslon, Next line, Študent). Hvala vsem drugim partnerjem, ki so projekt podprli z donacijami in sponzorskimi sredstvi (Novartis, Better, Roche idr.) ter s prijavo večjega števila svojih zaposlenih. Iskrena hvala tudi vsem podjetjem, ki so donirala darilca v vrečke tekačev.

David Guček

Veselimo se srečanja prihodnje leto!