N.Z. | 3. 3. 2022, 12:01

66-letnega ruskega oligarha našli mrtvega v njegovi vili v Londonu: "To ni naključje!"

profimedia

Watford je obogatel s podjetjem, ki se je ukvarjalo s predelavo nafte v Ukrajini, leta 2000 pa se je preselil v Veliko Britanijo in svoj priimek spremenil v Tolstosheya.

66-letnega ruskega oligarha Mihajla Watforda so našli mrtvega v garaži njegove vile v Londonu. Številni se zdaj sprašujejo, ali je njegova smrt morda povezana z rusko invazijo na Ukrajino.

Watforda je njegov vrtnar našel viseti s stropa garaže v vili, ki je vredna 18 milijonov funtov.

Policija ta trenutek ne izključuje niti scenarija, da se je Watford morda znašel na listi oseb, ki jih je potrebno 'likvidirati', pa četudi poslovno gledano ni bil prizadet s sankcijami kot drugi poslovneži.

"Morda je na njegovo duševno stanje vplivala situacija v Ukrajini, vseeno pa je sumljiv trenutek njegove smrti in invazija v Ukrajini. To ne more biti naključje," je za časnik The Sun povedal njegov prijatelj.

"Glede na druge sumljive smrti Rusov v Veliki Britaniji je skepsa okoli njegove smrti na mestu," pa naj bi dodal nekdo iz Watfordovega bližnjega sorodstva.

Watford je v Veliki Britaniji živel s soprogo in njunima otrokoma ter še enim otrokom iz prvega zakona. Sodeč po objavah na družbenih omrežjih nikakor ni bil videti zares nesrečen.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije