A.B. | 20. 3. 2022, 19:15

Načrtovan atentat na Putina? TAKO naj bi ga želeli 'odstraniti' in TO naj bi bil njegov naslednik

Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin naj bi imel nekaj resnih in predvsem vplivnih sovražnikov, ki naj bi aktivno načrtovali njegovo 'odstranitev' s predsedniške funkcije. Po poročanju številnih tujih medijev naj bi ukrajinska vojaška obveščevalna služba pridobila informacijo o tem, kdo in na kakšen način načrtuje atentat nanj in koga naj bi si ob tem želeli za novega voditelja Rusije. 

Kyivindependent.com je le eden od medijskih portalov, ki navaja, da se je ukrajinska vojaška obveščevalna služba dokopala do sledeče informacije: v Rusiji naj bi se pletla mreža vplivnih predstavnikov ruske politične in poslovne elite, ki naj bi razmišljala o odstranitvi diktatorja Vladimirja Putina z oblasti. Njihovo osrednje vodilo naj bi bila obnova gospodarskih vezi z Zahodom, ki je vsled ruske agresije zoper Ukrajino zdaj v popolnem zatonu. Zaradi Putinove 'doživljenjske' predsedniške funkcije naj bi bili na mizi celo predlogi o atentatu. Slednjega naj bi skušali izpeljati z zastrupitvijo, boleznijo ali nesrečo. 

Kot najbolj primernega naslednika predsedniške funkcije naj bi imeli v mislih 70-letnega Aleksandra Bortnikovega, vodjo ruske obveščevalne agencije FSB, ki je sicer glavna varnostna agencija Rusije in naslednica predhodne sovjetske KGB. Ob tem velja izpostaviti, da je tudi Bortnikov, tako kot Putin, v preteklosti deloval kot eden od agentov KGB. Vodenje FSB je prevzel 12. maja 2008, ob tem pa je tudi eden od t. i. ruskih 'silovikov' iz Putinovega ožjega kroga. 

Profimedia

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije