15. 10. 2010, 10:49 | Vir: Playboy

Morala na tehtnici

promocijsko gradivo

Tridesetletni Ne-Yo, zdaj že kar pomembno R&B-ime, ni zgolj še en srečnež, ki mu je sekira padla v glasbeni med.

Kajti čeprav se mladenič prodaja kot sveže žemljice in mu nikakor ni težko preganjati in oplojevati kalifornijskih lepotic (po prvem otroku z nekdanjim, zdaj pričakuje otroka tudi s sedanjim dekletom, za katerega pa trdi, da je zgolj njegova prijateljica, in čeprav nosi njegovega otroka, ve, da on preganja še druga dekleta … opa!), je pod to fasado bad boya tudi malček piflarja.

Obožuje znanstveno fantastiko, stripe in Michaela Jacksona. To zad­nje pač sodi k pok­licu, prva dva elementa pa sta kriva za format njegovega novega albuma Lib­ra Scale, ki nam sporočilno misel predstavi kar v obliki stripa. Predgovor albuma govori o treh smetarjih, ki jim je ponujeno vse, kar si želijo – le, da se potem nikoli se ne morejo zaljubiti.

Zgodba oriše moralno vprašanje denarja, slave in ljubezni, tehtnica v naslovu albuma Libra Scale pa odloči, kaj je tisto, kar je resnično pomembno. Prvi singel Beautiful Monster nas je grel poleti, izid albuma pa bo pospremil single One in a Million. Končna odločitev: ljubezen je super, ampak kaj, ko jo je treba kdaj pa kdaj odpeljati tudi na večerjo.

 

Darjo Hrib

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije