30. 12. 2021, 22:30 | Vir: STA

Strokovnjak za covid-19 napaden v centru Ljubljane

Profimedia

Borut Štrukelj s Fakultete za farmacijo je dogodek opisal z naslednjimi besedami: "Dva moška sta me stisnila ob zid. Uspel sem se obraniti in napadalca sta zbežala."

Štrukelj je v medijih in na medijskih konferencah slovenske vlade velikokrat komentiral epidemijo koronavirusa, vendar je zaradi fizičnega napada dveh proticepilcev pretekli teden sprejel odločitev, da se v javnosti ne bo več pojavljal, pišejo na portalu Siol.

Po poročanju različnih medijev je Štrukelj še povedal, da strokovnjaki za Covid-19 večkrat dnevno prejemajo grožnje preko telefonov, elektronske pošte in v živo. Tudi grožnje s smrtjo.

Groženj so deležni tudi člani posvetovalne skupine za cepljenje. "Pošiljajo nas na sodišče, grozijo z obešanjem, maščevanjem ljudstva," je verbalne napade že nekajkrat komentirala Mateja Logar, vodja posvetovalne skupine za cepljenje.

Situacijo pa je pokomentirala tudi predstojnica infekcijske klinike, Tatjana Lejko Zupanc. Ta je po poročanju STA pojasnila, da so tudi zaposleni v zdravstvu deležni groženj, večino pa gre za pisma z vsebino, katere nivo kumuniciranja je vulgaren, slabši kot "nivo komuniciranja na cesti med gangsterskimi tolpami".

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu