A. B. | 8. 8. 2022, 15:49

Batagelj o zakoncih Johnson in ogledu, ki ga je poimenoval "prava umetnost"

Valter Leban/Bobo/Profimedia/fotomontaža

Britanski premier se je na potovanju po Sloveniji prepustil čarom, ki jih ponuja naša narava. Mu je naša mala deželica prirastla k srcu? 

Boris Johnson in njegova žena Carrie Johnson sta se za poročno potovanje odločila obiskati Slovenijo in jo karseda podrobno raziskati. Lastnik hotela Vila Planinka, Marjan Batagelj, je za N1 spregovoril o podrobnostih oddiha britanskega premierja in pojasnil, zakaj se jim je strogo varovanje para izjemno obrestovalo. 

Njuno poročno potovanje je bilo aktivno, Batagelj je pa kot "pravo umetnost" po poročanju N1 navedel obisk Postojnske jame. Ta je bila v času njunega obiska za javnost zaprta. 

Valter Leban/Bobo

Njun obisk strogo varovan 

Kratko poročno potovanje zakoncev je bilo strogo varovano, saj vse do odhoda na oglede čarov Slovenije ni bilo jasno, kam se bosta odpravila.

"Vendarle gre za izredno izpostavljeno osebnost in že zaradi najmanjše napake bi celotna zasedba Slovenijo zelo hitro zapustila. Samo ena majhna napaka bi bila dovolj, vedeli smo, da si je ne smemo privoščiti," je za N1 opisal Batagelj in pojasnil, da so bili tudi iz vidika njunega varovanja pohvaljeni iz njune strani. 

Profimedia

Obisk Postojnske jame "prava umetnost"

Po besedah lastnika hotela sta zakonca Johnson v Postojnski jami, ki jo prav tako upravlja Batagelj, preživela praktično pol dneva, organizacijo obiska pa je Batagelj opisal kot "umetnost".

"Ta dan smo imeli skoraj šest tisoč obiskovalcev, ne vem, ali ju je videlo deset ljudi," je dejal.

Valter Leban/Bobo

Povedal je, da so zakonca po jami peljali po posebnem protokolu, zaradi njunega obiska pa niso odpovedali prav nobenega drugega obiska, ki je bil predviden za tisti dan, so še zapisali na N1. 

Kakšna zakonca sta? 

Kot je pojasnil Batagelj sta "topel in izobražen par," in nadaljeval: "Oba sta bila vljudna in spoštljiva do vseh – tako do osebja kot preostalih gostov." 

Profimedia

Aktiven oddih sta preživela tudi s plavanjem, kolesarjenjem in pohodništvom - "Vstajala sta zgodaj in sta bila zelo aktivna gosta," je dodal in pojasnil, da je britanski premier pred odhodom na obiske zmeraj sam preveril in se pozanimal, kam odhajata in kaj natančno si bosta lahko ogledala:

"Mi smo mu dajali predloge, vedno pa si je dejavnosti in destinacije izbiral sam," je dodal.

Kakšen je bil njun vtis o Sloveniji?

"Toplo priporočam obisk Slovenije," je med drugim dejal Johnson in se zahvalil tudi vsem, ki so jima med obiskom Slovenije pomagali raziskati lepote te države, kar nakazuje na to, da je bil nad oddihom navdušen.

K temu je Batagelj pripomnil, da: "Johnson o Sloveniji in Postojnski jami ni spregovoril samo zato, ker sta ga navdušili, ampak tudi zaradi tega, ker smo mu omogočili ta mir – obisk brez prisotnosti fotografov in medijev." 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije