26. 4. 2024, 07:59 | Vir: STA

Dobra novica za obiskovalce Bleda: pred začetkom praznikov bodo okoli jezera odprli ...

Srdjan Živulovič/Bobo

Celotna investicija je bila vredna 700.000 evrov.

Pred začetkom prvomajskih praznikov so na Bledu poskrbeli, da je krožna pot okoli Blejskega jezera ponovno prehodna. Izgradnja konzolnega pločnika na Mlinem je namreč končana. Danes popoldan bo začasno sproščena tudi polovična zapora na cesti, ki jo bodo ponovno uvedli po praznikih, da dokončajo dela.

Srdjan Živulovič/Bobo

Del poti zaprli, ker bi bilo gibanje tam nevarno

Kot so v četrtek sporočili s Turizma Bled, je izgradnja konzolnega pločnika na Mlinem končana, krožna pot okoli jezera pa je tako spet prehodna in varna. Gradnja novega pločnika je bila nujna, saj se je konzolni pločnik v minulih letih nagnil in so ga morali delno zapreti. 700.000 evrov vredna dela, ki jih je izvajala Gorenjska gradbena družba, so stekla v začetku letošnjega januarja, predvideno pa je bilo, da bodo trajala do prvomajskih praznikov.

Med gradnjo so del pešpoti okoli jezera zaprli, saj bi bilo gibanje po gradbišču nevarno, česar pa vsi sprehajalci niso upoštevali. Zaprt del poti med pristaniščem Mlino in Vilo Beli dvor, kar je onemogočilo krožno pot okoli jezera, medtem ko je bil preostali del sprehajalne poti ob jezeru normalno prehoden.

M.P.

Promet na cesti bo sproščen do 5. maja

Čeprav je zdaj pot za pešce znova prehodna, pa dela na cesti na Mlinem še niso povsem zaključena. Zato se bo po prvomajskih praznikih na državni cesti med pristaniščem Mlino in Vilo Beli dvor pri predoru nadaljeval izmenično enosmeren promet, ki je urejen s semaforji. Med prazniki, od danes popoldan pa do vključno 5. maja, pa bodo zaporo začasno sprostili.

Promet med Bledom in Bohinj bo še naprej oviran tudi na odseku med Obrnami in mostom čez Savo Bohinjko, kjer je zaradi izgradnje kolesarske povezave Bled-Bohinj občasna delna zapora glavne ceste predvidena do 20. junija.

Novo na Metroplay: "Te volitve bodo res prelomne" | N1 podkast s Suzano Lovec