K. Ž. | 24. 4. 2024, 21:00

Je šel tokrat res predaleč? Janez Janša vladi in levičarjem očita, da posnemajo … Adolfa Hitlerja!

Žiga Živulović Jr./Bobo

Janez Janša je znan po tem, da je brez dlake na jeziku, a tokrat je prekoračil vse meje.

Zadnje čase v poslanskih klopeh vrši zaradi predloga zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Predlagatelji zakona so pod okriljem združenja za dostojno starost Srebrna nit v parlament vložili zakonski predlog s podporo več kot 5000 volivk in volivcev. A tam so naleteli na veliko zavrnitev, saj je proti zakonu glasovalo 64 poslancev. Vseeno pa boj tistih, ki se borijo za dostojno smrt, še ni končan, saj je bil v DZ vložen predlog za razpis posvetovalnega referenduma.

Največji nasprotniki predloga zakona pa prihajajo iz vrst SDS. Pripadniki omenjene stranke so namreč že večkrat glasno opozorili na svoje neodobravanje s predlogom ter to primerjali z usmrtitvijo. Poslanka SDS Jelka Godec pa je postopek na družbenem omrežju X primerjala tudi s smrtno kaznijo.

A očitno je prvak SDS tokrat naredil en korak naprej, s katerim je prestopil vse meje. Tako se je kot običajno podal na družbeno omrežje X, kjer je svoje sledilce razveselil s fotografijo Hitlerjevega ukaza za začetek izvajanja usmrtitev iz usmiljenja.

"Medtem ko Ustava RS jasno zapoveduje, da je življenje človeka nedotakljivo in temu pritrjuje tudi zdravstvena stroka, slovenski levičarji, zbrani okrog vlada RS, posnemajo Adolfa Hitlerja. Samo poslušajte razprave svobodnjakov," se glasi zapis desnega politika.

Vsekakor je pri tem treba izpostaviti, da navedbe Janše zagotovo ne držijo. Zakon namreč predvideva oziroma uzakonja pozitivno pravico vseh polnoletnih obvezno zavarovanih oseb v Republiki Sloveniji, ki neznosno trpijo in ne morejo upati na izboljšanje svojega zdravstvenega stanja, da pod določenimi pogoji zaprosijo družbo za pomoč pri izvedbi svoje odločitve. To je torej odločitev posameznika in ne stroke.