17. 5. 2022, 11:53 | Vir: STA

Klakočar Zupančičeva in Pahor potrdila dan, ko bo znan novi mandatar

Bobo

Stranke nove vlade se bodo še naprej trudile ujeti napovedan datum, a pravijo, da ni vse odvisno le od institucij, ampak tudi od okoliščin.

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in predsednik republike Borut Pahor sta na prvem srečanju sklenila, da bi lahko bilo glasovanje o mandatarju Robertu Golobu že v sredo prihodnji teden. Ta četrtek bodo namreč znani vodje poslanskih skupin, ki jim bo Pahor v petek poslal vabila na posvete. Ti bodo prihodnji ponedeljek.

Predsednik republike Borut Pahor je dejal, da sta se s predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič pogovarjala o njunih obveznostih v času oblikovanja nove vlade, potrudila se bosta, da bodo postopki čimbolj učinkoviti.

Pahor je dejal, da je z istimi kriteriji in merami sodeloval z vsemi predsedniki DZ in različnimi sklici parlamenta, tudi z vladami in predsedniki vlad. "To mi je omogočilo, da sem v desetletni karieri predsednika republike vzpostavil visoke stopnje medsebojnega zaupanja," je poudaril in dodal, da upa, da bo to veljalo tudi za sodelovanje z Urško Klakočar Zupančič.

Klakočar Zupančičeva je dejala, da se tudi ona iskreno veseli tvornega sodelovanja s Pahorjem. "Kolikor sva se uspela spoznati, mislim, da deliva iste vrednote in vzajemno spoštovanje," je dejala. Zato je prepričana, da bosta spoštljivo in odgovorno sodelovala v dobrobit državljank in državljanov ter vseh, ki živijo v Sloveniji. "Postavljeni smo za to, da jim omogočimo kvalitetno življenje," je dejala.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije