23. 6. 2022, 11:48

Kdo vse bo v boju podprl Natašo Pirc Musar: "Jaz grem na volitve zmagat, če ne zmagam, se vrnem v svojo odvetniško pisarno!"

Bobo/fotomontaža

Jeseni, konec oktobra, bomo odločali, kdo bo naslednik trenutnega predsednika Boruta Pahorja. Nataša Pirc Musar je ob 11. uri svojo odločitev o kandidaturi sporočila tudi uradno: "Moja odločitev je, da kandidiram za predsednico Republike Slovenije," in s tem jasno in glasno, kot je v njeni navadi, naznanila boj za predsedniški stolček. Kdo vse jo podpira?

Predstavila je tudi podpornike svoje predsedniške kandidature.

"Izjemno ponosna sem in vesela, da me na tej poti podpira 14 izjemnih posameznikov, 7 žensk in 7 moških," je začela predstavitev svojih podpornikov.

V zaključku je dejala, da je ponosna, da jo na tej poti podpira 14 izjemnih posameznikov in posameznic, med drugim igralka Milena Zupančič, igralka Nataša Barbara Gračner, pevka Alenka Godec, pisatelj Tadej Golob, pravnica Alenka Šelih, novinar in voditelj Slavko Bobovnik, košarkar Boštjan Nachbar, mariborska zdravnica in humanitarka Ninna Kozorog, sociologinja Biserka Marolt Meden, humanitarka in prostovoljka Anita Ogulin, pravnik in kriminolog Dragan Petrovec, nekdanji predsednik državnega zbora Pavel Gantar ter nekdanja predsednika republike Milan Kučan in Danilo Türk.

Bobo

Njeni kandidaturi sta, kot pravi, naklonjena tudi nekdanja predsednika Milan Kučan in Danilo Türk. Velikokrat je letos tudi prebirala svoj življenjepis in vsakič znova ugotavljala, da je v svojem življenju storila veliko, k čemur jo je vzpodbudila prijateljica, je povedala. Ta naj bi ji rekla, naj se vedno znova posveti svojim dosežkom.

Bobo

Nataša Pirc Musar: "Bila bi naivna, če se v to bitko ne bi spustila brez da se zavedam terena."

Po poročanju N1 je Nataša Pirc Musar povedala, da osebno meni, da je pozicija predsednika republike tista pozicija, ki mora v najbolj kritičnih časih povedati jasno in glasno, kar misli, in “zadnji dve leti, ko je bila naša demokracija na stresnem testu, sem se večkrat oglasila. In ni mi žal, da sem se izpostavila.”

Kot je povedala na konferenci, bo njen mož Aleš Musar, postal vodja volilnega štaba.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije