P.M. | 16. 7. 2022, 08:00

EKSKLUZIVNO: Politiki so nam zaupali, kam gredo na dopust - VEMO, kdo bo v Umagu, kdo v hribih in kdo bo delal

Instagram/Matej Tonin/RobertGolob/Borut Pahor/fotomontaža

Pred začetkom parlamentarnih počitnic nas je zanimalo, kam se letošnje poletje odpravljajo slovenski politiki. Dobili smo veliko zelo zanimivih odgovorov. Preverite, koga lahko na svojem izbranem počitniškem kraju srečate!

Glede na to, da si je nedavno privoščil krajši oddih na hrvaški obali, nas je najprej zanimalo, ali se bo predsednik vlade Robert Golob to poletje odpravil še kam.

Čarobno, aktivno, morsko ...

Njegova fotografija s pobega na obalo v začetku tega meseca, ki je prikazovala čudovit sončni zahod ter pisane barve predvečernega morskega neba, je sledilce zelo razveselila. Številni so mu zaželeli lepo preživljanje "zasluženega dopusta".

Instagram/Robert Golob

Da je bil na krajšem oddihu na hrvaški obali, so nam odpisali tudi iz njegovega kabineta. Ob tem so odgovorili, da premier dopust z družino načrtuje še v prvi polovici avgusta.

"Poletne dni bo premier z družino preživel na morju," so zapisali v kabinetu predsednika vlade. Vendar nam natančne lokacije niso povedali. Glede na to, da je novemu premierju - sodeč po njegovih prejšnjih objavah na Instagramu - hrvaška obala zelo pri srcu, predvidevamo, da se bo tudi v avgustu odpravil k južnim sosedom. V preteklosti je delil fotografije z Dugega otoka, in sicer s tamkajšnje zelo priljubljene plaže Sakarun.

Šarčeva umirjena stalnica

O tem, ali je letos že načrtoval svoj letni dopust in kako ga bo preživljal, smo povprašali tudi trenutnega obrambnega ministra Marjana Šarca. Kot je znano že iz prejšnjih let, Šarec dopust vsako leto preživlja na isti način in na istem kraju.

Bo letos morda kako drugače?

Prekrasni pogledi iz Paklenice na Jadransko morje.

Prekrasni pogledi iz Paklenice na Jadransko morje.

Profimedia

Za odgovor smo se obrnili na službo za medije na obrambnem ministrstvu, od tam pa so nam v zelo kratkem času posredovali odgovor. Zapisali so, da bo "minister za obrambo dopust preživel na hrvaški obali, in sicer na isti lokaciji, kot zadnjih deset let."

Šarec dopust običajno preživlja v dalmatinskih Selinah pri Paklenici, kar je bilo zaslediti v medijskih objavah iz prejšnjih let. In kot kaže, bo tudi letos tako. Od njegove PR službe smo tudi izvedeli, da obrambni minister "na dopustu veliko bere in dopust preživlja, kar se da umirjeno."

Toninova morsko-gorska idila

Predsednik Nove Slovenije in nekdanji obrambni minister Matej Tonin bo letos prav tako dopustoval na hrvaški obali. Prek PR službe svoje stranke nam je sporočil, da bo dopust z družino preživel na hrvaškem otoku Mali Lošinj. Povedal nam je še, da med dopustom najraje plava, kolesari in teče. 

A ker zelo rad hodi tudi v slovenske hribe in gore, bo nekaj dni namenil tudi za to aktivnost, je sporočil.

Predsednik države po "ustaljenem običaju"

Znano je, da je predsednik Borut Pahor zelo športni tip moškega, ki je vedno pripravljen na najrazličnejše športne podvige. Od kolesarjenja do teka, maratona, planinarjenja in tudi rolanja, tuji mu niso niti največji telesni napori.

Spraševali smo se, kako je videti njegov dopust - ta naj bi po definiciji namreč pomenil čas počitka in mirovanja.

Iz predsedniškega urada so nam na naše vprašanje odgovorili, da se bo predsednik konec julija in nekje do začetka avgusta mudil v Umagu. 

Da obožuje vodo, je Pahor že večkrat zapisal na družbenih omrežjih. Zato bo morske dni prav gotovo preživel čim več v stiku z njo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

S sledilci na Instagramu je nedavno delil fotografijo, na kateri se vidi, kako zelo uživa v vodi. Ob njej je zapisal: "Voda, moj življenjski element. Morje, moj življenjski ambient."

Joveva med evropsko prestolnico kulture in Kobaridom

Evropska poslanka Irena Joveva si letos še ni uspela vzeti časa za dopust, a kot nam je sporočila, se ravno konec tega tedna s hčerko in partnerjem odpravljajo v letošnjo evropsko prestolnico kulture, litvansko mesto Kaunas.

"Tja grem za nekaj dni službeno kot članica odbora za kulturo v Evropskem parlamentu. Nato bomo še za nekaj dni podaljšali potovanje in si ogledali ta del Evrope," je odgovorila na naše vprašanje.

Daljši del dopusta bo izkoristila v avgustu, ko se bo mudila v Sloveniji. Zaupala nam je, da se tradicionalno odpravi v Kobarid, od koder je njen partner. "Gre za enega najlepših koncev Slovenije, poleg tega ob reki Nadiži človek resnično ne pogreša morja," je delila z nami.

Ob Nadiži je najlepše, pravi evropska poslanka Irena Joveva.

Ob Nadiži je najlepše, pravi evropska poslanka Irena Joveva.

Profimedia/Bobo/fotomontaža

Predvsem pa si želi, da bi imela več časa za družino in tudi več časa zase. "Želim si brati nekaj, kar ne bodo zakonodajni predlogi," je še dejala.

Slovenski dopust v delovnem duhu

Da ga čaka dolgo, vroče poletje, smo nekako predvidevali, še preden smo o načrtih za dopust vprašali dr. Anžeta Logarja. Glede na to, da je zdaj že tudi uradno predsedniški kandidat, bo poletni čas posvetil pripravam na jesensko predsedniško tekmo, smo izvedeli prek njegove ekipe za odnose z javnostjo.

"Kandidat za predsednika dr. Anže Logar bo dopust letos preživljal v Sloveniji. Tudi med dopustom bo ves čas v stiku z volivci na terenu," so nam pojasnili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anže Logar (@anze.logar)

Ker na Instagramu včasih objavi kak prelep utrinek z domačih hribov, upamo, da si bo to poletje kljub obveznostim vzel tudi čas za kak pohod!

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije