A. B. | 14. 9. 2022, 10:31 | Vir: STA

Predsednik Borut Pahor zaupal, ali se bo udeležil pogreba kraljice Elizabete ll.

Twitter/Borut Pahor

Povabilo je prejel od novega britanskega kralja Karla lll., javnosti pa sporočil svojo odločitev o tem, kako se bo Slovenija poklonila preminuli monarhinji. 

Predsednik republike Borut Pahor se bo v ponedeljek v Londonu udeležil pogreba pokojne britanske kraljice Elizabete II., so danes sporočili iz urada predsednika.

V času pogreba, v ponedeljek med 12. in 14. uro, bo zastava pred predsedniško palačo spuščena na pol droga, so še sporočili iz urada.

Povabil ga je novi kralj Karel lll.

Kot so še pojasnili, je Pahor v predsedniški palači sprejel britansko veleposlanico v Sloveniji Tiffany Sadler, ki mu je prenesla povabilo novega britanskega kralja Karla III. in članov kraljeve družine, da se udeleži pogrebnih slovesnosti to nedeljo in ponedeljek v Londonu.

Poklonil se bo tudi v imenu Slovenije

Obenem sta se predsednik in veleposlanica dogovorila, da se v luči tradicionalnega obeleževanja slovensko-britanskega prijateljstva, v okviru katerega je leta 2019 Slovenijo tudi obiskal britanski princ Edward, preminuli monarhinji na primeren način poklonimo tudi v Sloveniji. V času ponedeljkovega pogreba bo tako zastava pred predsedniško palačo spuščena na pol droga.


 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk