30. 7. 2022, 15:10 | Vir: STA

Proti Hrvaški kar nekaj kilometrske kolone, kakšne so čakalne dobe na meji?

Profimedia

Zaradi počitnic v nekaterih državah se je promet na slovenskih cestah pričakovano že zgostil. Kje vse lahko pričakujete zastoje in katerim prehodom se raje izogniti?

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je pet-kilometrski zastoj, proti Sloveniji pa osem-kilometrski.

Na avtocesti Ptuj-Maribor-Šentilj pa je pred Pesnico okoli dva kilometra dolg zastoj proti Avstriji. Zastoj je tudi na cestah Šmarje-Dragonja in Šmarje-Koper ter na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško.

O pet kilometrov dolgi avtomobilski koloni poročajo tudi na podravski avtocesti od Podlehnika proti Gruškovju.

Dolge vrste na ljubljanski obvoznici 

Zastoj je tudi na ljubljanski obvoznici od Kosez in Viča proti Primorski.

Medtem je na primorski avtocesti zastoj v razcepu Kozarje in naprej proti Brezovici, zamuda do 15 minut, in med Razdrtim in Ljubljano na posameznih odsekih, zamuda 45 minut.

Promet je zgoščen tudi na ljubljanski obvoznici,

Poleg tega se začenjajo pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim.

Stekla bodo dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, zaradi česar bo oviran promet na območju razcepa Zadobrova, saj bo promet tekel po zožanih pasovih.

Kakšne so razmere na mejnih prehodih?

Osebna vozila za vstop v državo čakajo več kot dve uri na prehodih Gruškovje, Dragonja in Sečovlje. Do dveh ur se čaka na Sočergi in Jelšanah, do pol ure pa na Obrežju, Dobovcu, Petrini, Slovenski vasi, Vinici.

Za izstop je najdaljša čakalna doba za osebna vozila , in sicer več kot dve uri, na Gruškovju in Dragonji, od ene do dveh ur na Sočergi, Vinci, Sečovljah in Jelšanah.

Drugod je čakalna doba za izstop od pol do ene ure.

V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj vnaprej načrtujejo pot, poskrbijo za tehnično brezhibnost vozila, se pred potjo pozanimajo o stanju na cestah ter vozijo strpno, s primerno hitrostjo in varnostno razdaljo.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije