7. 12. 2023, 09:48 | Vir: STA

Se čez vikend odpravljate na izlet? Padavine niso izključene

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Obstaja verjetnost, da bo kmalu spet snežilo.

Danes bo precej jasno, dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki bo najdlje vztrajala v osrednjih in jugovzhodnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem od 7 do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo dopoldne še pretežno jasno, po nižinah in tudi ob morju bo precej nizke oblačnosti ali megle. Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Jutranje temperature bodo od -8 do -2, ob morju okoli 0, najvišje dnevne v notranjosti od -1 do 4, na Primorskem od 7 do 10 stopinj Celzija.

Profimedia

V soboto bo večinoma oblačno, zjutraj in dopoldne bodo možne rahle padavine, v notranjosti kot rahel sneg. Popoldne se bo oblačnost od zahoda trgala. V nedeljo bo sprva oblačno, prehodno ni izključen rahel dež. Čez dan se bo razjasnilo. Topleje bo.

Nad srednjo Evropo in Alpami je nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah k nam od severozahoda doteka postopno bolj suh zrak, pri tleh pa se ob šibkem vetru zadržuje dokaj vlažen zrak.

V sosednjih pokrajinah bo danes sprva nekaj oblačnosti, ob severnem Jadranu bodo možne kratkotrajne plohe. Čez dan bo pretežno jasno, nekoliko bolj oblačno bo v sosednjih krajih Madžarske ter avstrijske Štajerske. Zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla. V petek bo sprva še delno jasno in po nižinah megleno, čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu