29. 3. 2024, 14:13 | Vir: STA

Namesto vlaka vozi avtobus: nadomestni prevoz potnikov med Ljubljano in Litijo

STA

Potniki morajo biti pozorni na izbiro ustreznega nadomestnega prevoza, saj vlak na isti relaciji nadomešča več avtobusov. 

Zaradi vzdrževalnih del na železniški progi in celovite prenove železniške postaje Litija bo od torka, 2. aprila, do torka, 30. aprila, namesto nekaterih vlakov organiziran nadomestni avtobusni prevoz potnikov med Ljubljano in Litijo, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Nadomestni avtobusni prevozi bodo imeli v nekaterih primerih zaradi zagotavljanja zvez odhode tudi prej, kot bi jih imel vlak po rednem voznem redu. Potniki naj bodo pri načrtovanju potovanja od Ljubljane do Litije in naprej pozorni na izbiro ustreznega nadomestnega prevoza, saj vlak na isti relaciji nadomešča več avtobusov. Nadomestni avtobusi z zagotovljeno zvezo za nadaljnjo potovanje z vlakom iz Litije v smeri Zidani Most/Dobova so v voznem redu dodatno označeni.

Bobo

Vlak RG 607, ki vozi med delavniki na relaciji Maribor-Ljubljana, bo imel v tem času izredni postanek na postaji Litija z odhodom ob 6.37 uri proti Ljubljani. Za železniško postajo Laze je zaradi del uvedena nova, začasna lokacija postankov nadomestnih avtobusov na cesti preko mostu, na levem bregu reke Save.

Potnikom so vse informacije na voljo tudi v iskalniku voznega reda na www.slo-zeleznice.si, na spletni strani https://potniski.sz.si/info-2/, na oglasnih tablah na železniških postajah, na e-naslovu: potnik.info@slo-zeleznice.si ter na brezplačni telefonski številki 080 81 11, so še sporočili iz Slovenskih železnic.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord