R. K. | 29. 3. 2023, 14:14

Starejši slovenski par zaupal napačni osebi: to ju je zelo drago stalo

Fotografija je simbolična.

Profimedia/fotomontaža

Neprijetno izkušnjo, ki sta jo Slovenca doživela po vrnitvi z dopusta, si bosta zapomnila do konca življenja.

Na spletu je zaokrožila neprijetna zgodba starejšega para iz Slovenije, ki je pred odhodom na dopust padel v kremplje nepridipravov. Nič hudega sluteča Slovenca sta pred odhodom v Egipt, kjer sta imela plačane desetdnevne 'all inclusive' počitnice, v Benetkah svoj avtomobil zaupala neznancu, ki jima je obljubil, da ga bo parkiral. Ko sta se vrnila, ju je čakalo neprijetno presenečenje.

Oseb, ki bi parkirale avtomobile, ne zaposlujejo

Uporabnik, ki je objavo delil na Twitterju, je zapisal, da naj bi par "na letališču pri Benetkah, tik pred parkirno hišo, naletel na prijaznega fanta, ki jima bo parkiral avto in pokazal na hišico, kjer po vrnitvi prevzameta ključe". Dodal je, da jima je fant iz prtljažnika celo pomagal zložiti kovčke. A ko sta se vrnila, sta šokirana ugotovila, da je njun avto izginil.

V hiški, na katero je tat ob prevzemu ključev pokazal, o njunem vozilu niso vedeli ničesar. Pojasnili so jima, da oseb, ki bi parkirale avtomobile strank, tam ne zaposlujejo, saj je vse možno urediti na parkomatu. Čeprav sta v Benetke prišla s svojim avtomobilom, ju je nazadnje moral priti iskat sosed, da sta se lahko vrnila domov. Primer bo očitno morala raziskati policija.

Izkušnje delili tudi drugi

Na objavo so se odzvali številni uporabniki, nekateri so delili tudi lastne zgodbe. "V Benetkah je to bilo včasih nekaj normalnega. Poznam ljudi, ki so tako parkirali in jih je avto še vedno čakal, ko so se vrnili. Res pa je, da sam tega ne bi naredil oz. tako zaupal, " je nekdo zapisal v komentarju. Nekdo je delil tudi zgodbo svojega sodelavca, ki je "pri Neaplju oddal avto v parkirni hiši, ko je šel na otok Capri". Ko se je vračal, ga je za vozilo skrbelo, a ga je avto vendarle čakal na dogovorjenem mestu

Profimedia

Neka tretja uporabnica pa si je v komentarju celo oddahnila: "Še dobro, da si to napisal po tem, ko sem se vrnila s počitnic in sem parkirala v Benetkah na bližnjem parkirišču," je zapisala in se pošalila, da njenega avtomobila, ki je nekoliko starejši, najbrž tako ali tako ne bi hotel nihče ukrasti.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije