16. 7. 2022, 16:37 | Vir: STA

Ta del Slovenije bodo zvečer zopet zajela neurja

Bobo

Kljub jasnemu vremenu je za nekatere kraje v državi napovedan vremenski preobrat. 

Zvečer in sprva ponoči bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše na severu Slovenije. Burja na Primorskem se bo okrepila.

Zjutraj bo v notranjosti zmerno do pretežno oblačno. Jutranje temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem okoli 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Kaj pa nedelja?

V nedeljo dopoldne se bo povsod razjasnilo, čez dan bo pretežno jasno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

Opozorilo: Na Krasu in v Slovenski Istri je razglašena velika požarna ogroženost v naravi.

Obeti za začetek tedna

V ponedeljek bo pretežno jasno. Najbolj vroče bo ob šibki burji na Primorskem, v notranjosti pa bodo najvišje temperature ostale malo pod 30 stopinj Celzija. V torek bo jasno in spet bolj vroče.

Vremenska slika: Naši kraji ležijo na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad Britanskim otočjem. Od severovzhoda priteka k nam nekoliko manj vroč in občasno bolj vlažen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer bodo predvsem v krajih severno od nas nastale posamezne plohe in nevihte. Burja ob severnem Jadranu se bo ponoči znova okrepila.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije