8. 9. 2022, 13:57 | Vir: STA

Pri naših sosedih tornado, tudi Slovenija v pričakovanju hude ure

Fotografija je simbolična.

STA

Močne nevihte so že zajele velik del Italije. Največ preglavic je slabo vreme povzročilo prebivalcem Rima in okolice, kjer poročajo celo o tornadu. Slaba napoved pa je tudi za Slovenijo.

Ogromne količine dežja so padle v pokrajini Como v Lombardiji. Po poročanju italijanske tiskovne agencije (Ansa) je na terenu tudi ogromno gasilcev.

Poplave in zemeljski plazovi so med drugim prizadeli mesta Como, Torno in Blevio, kjer so se na stanovanjska območja zlili blato in naplavine. Območje je podobna vremenska ujma prizadela že pred letom dni.

Slabo vreme povzroča ogromno preglavic

Ansa navaja besede prebivalca Blevia, da je voda po eni uri dežja vdirala povsod. Velike težave je vreme povzročilo tudi v kraju Lecco.

Že ponoči je hudo neurje zajelo tudi Livorno. V eni uri je padlo 118 milimetrov dežja. Tudi tam so morali zaradi podrtih dreves in odkritih streh večkrat posredovati gasilci.

Tudi nas je že doseglo slabo vreme, v zaledju goriške regije se še naprej tvorijo nevihte, ki potujejo v smeri severovzhoda. Agencija RS za okolje opozarja, da se bodo danes pojavljale nevihte z močnejšimi sunki vetra in krajevnimi nalivi, dodajajo pa, da je možen nastanek toče, poroča N1.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk