J. Z. | 31. 7. 2022, 12:18

Neprijetna izkušnja Avstrijke: po vrnitvi s Hrvaške kovček poln škorpijonov

Profimedia/Facebook/fotomontaža

Nič hudega sluteča turistka je po vrnitvi s hrvaške obale ob odpiranju prtljage naletela na velik šok. Ugotovila je, da domov ni prišla sama. 

Avstrijska državljanka je letošnje poletje preživela na Hrvaškem, konec dopusta pa ji gotovo ne bo ostal v lepem spominu. Ko se je vrnila domov je ugotovila, da je z njo prišlo tudi 18 škorpijonov

Po poročanju spletnega portala Newsweek je šlo za mati in njene mladičke škorpijone, ki so z Avstrijko potovali v njenem kovčku do mesta Natternbach.

Facebook/Tierhilfe Gusental

Avstrijka je poklicala center za zapuščene živali, ki jih je prevzel. Trenutno so škorpijoni nastanjeni v zavetišču v Linzu, nato pa jih bodo vrnili na Hrvaško, saj se bojijo, da bi se v Avstriji prehitro razmnoževali in naselili v naravo. 

Po poročanju Newsweeka pa to ni edini letošnji primer, ko so se Avstrijci domov vrnili s slepimi potniki. Podobno se je zgodilo ženski, ki se je 30. junija vrnila s hrvaške obale. A ona je škorpijone v svoji prtljagi odkrila šele tri tedne po vrnitvi z dopusta.

Večina ni nevarna človeku

Škorpijoni so znani predvsem po svojem strupniku, ki ga uporabljajo za lov in obrambo. Prav zaradi tega se jih večina ljudi boji in ne želi v svojem domu. 

Čeprav velika večina škorpijonov ni smrtno nevarna človeku, pa gotovo ni prijetno, če se znajdejo med prtljago. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije