6. 7. 2022, 16:35

Niste cepljeni? Zdaj lahko končno obiščete to državo

Profimedia

Po skoraj dveh letih zaprtih meja za mednarodne popotnike se je šesta največja država na svetu odločila, da se bo znova odprla svetu, tudi necepljenim posameznikom. 

Omejitve glede vstopa v Avstralijo so bile odpravljene, kar pomeni, da posameznikom, ki prihajajo iz tujine, ni več potrebno dokazovati, da so bili cepljeni.

Profimedia

Avstralski državljani so do zdaj lahko prispeli necepljeni, večina tujih potnikov pa je morala pokazati potrdilo o cepljenju. Zdaj je mednarodna meja v celoti odprta za necepljene potnike.

Ali to pomeni, da lahko vsakdo obišče Avstralijo?

Ne, ker letalske družbe določijo lastna pravila cepljenja

Nekatere letalske družbe še vedno zahtevajo potrdilo o cepljenju, nekatere pa od potnikov zahtevajo negativen test na COVID-19, preden se vkrcajo.

Virgin, Qantas in Jetstar še vedno zahtevajo, da potniki predložijo potrdilo o cepljenju, da lahko letijo v tujino.

To so izjeme

Izjeme veljajo za otroke, mlajše od 12 let, ali tiste, ki so mlajši od 17 let in letijo s cepljenim staršem ali skrbnikom.

Nekatere partnerske letalske družbe, kot so Singapore Air, Emirates, American Airlines in Air New Zealand, nimajo enakih zahtev. Potnikom bo še vedno dovoljen vstop na te lete, tudi če bodo rezervirani prek avstralskih prevoznikov.

Potniki morajo še vedno upoštevati druge omejitve COVID-19, kot je nošenje mask na letih, namenjenih v Avstralijo.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk