12. 7. 2022, 11:26 | Vir: STA

Odstop Elona Muska označili za neveljavnega

Profimedia

Američan je sicer kot razlog za odstop od prevzema navedel, da ima Twitter veliko več kot zgolj pet odstotkov lažnih profilov, kolikor so ves čas zatrjevali pri družbenem omrežju.

Odvetniki družbenega omrežja Twitter so petkov odstop milijarderja Elona Muska od nameravanega prevzema Twitterja označili za neveljavnega.

Kot so zapisali v ponedeljkovem pismu, se jim odstop od prevzema zdi "neutemeljen in nezakonit", prav tako so zanikali Muskove navedbe, da je Twitter kršil sporazum o prevzemu.

Twitterjevi odvetniki so v pismu Muskovi pravni ekipi zapisali tudi, da je Musk zavedno in namerno kršil dogovor s tem, ko je odstopil od njega.

Več kot pet odstotkov lažnih profilov

Ameriški milijarder je sicer kot razlog za odstop od prevzema navedel, da ima Twitter veliko več kot zgolj pet odstotkov lažnih profilov, kolikor so ves čas zatrjevali pri družbenem omrežju.

Muskovi odvetniki tako trdijo, da Twitter ni izpolnil svojega dela dogovora s tem, ko Musku ni želel predati zahtevanih informacij, ki bi potrdile trditve o lažnih profilih.

Družbeno omrežje je sicer že takoj po napovedi ustanovitelja Tesle, da odstopi od 44 milijard dolarjev vrednega napovedanega prevzema, proti njemu napovedalo tožbo, ne glede na to, da je po dogovoru z Muskom upravičeno do milijarde dolarjev odškodnine.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk