4. 4. 2022, 18:28 | Vir: STA

Putin z novimi SANKCIJAMI proti Zahodu. Kaj to pomeni za NAS?

Profimedia

"Kot odgovor na neprijazno ravnanje Evropske unije" ruski predsednik uvaja TO.

Ruski predsednik Vladimir Putin je pripravil nove sankcije proti "neprijateljskim državam." Podpisal je namreč odlok o uvedbi vizumskih omejitev, ki je odgovor na uvedbo sankcij, ki so jih proti Rusiji zaradi napada na Ukrajino uvedle številne zahodne države.

Po navedbah ruske tiskovne agencije je Putin odlok podpisal "zaradi potrebe po nujnem ukrepanju kot odgovor na neprijazno ravnanje Evropske unije". Dokument je bil objavljen tudi na uradnem ruskem portalu pravnih informacij.

Omenjeni odlok začasno odpravlja številne določbe sporazumov o poenostavitvi vizumskih postopkov z Evropsko unijo, Norveško, Dansko, Islandijo, Švico in Lihtenštajnom. Med drugim preklicuje večkratne enoletne vizume za uradne delegacije in novinarje ter večkratne petletne vizume za člane nacionalnih in regionalnih vlad, parlamentov in sodišč.

Rusko zunanje ministrstvo namerava uvesti tudi osebne omejitve za tujce in osebe brez državljanstva, ki zagrešijo "neprijazna dejanja" pri vstopu ali med bivanjem v državi. Ukrepe je sicer že konec marca napovedal ruski zunanji minister Sergej Lavrov.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije