18. 5. 2022, 22:01

Različni viri potrjujejo: Putin ima TO smrtonosno bolezen

Profimedia

Vse glasnejše so govorice, da so ruskemu predsedniku šteti dnevi ter da se nekateri že pripravljajo na obdobje brez njega. Kakšne so napovedi?

Da govorice o Putinovem zdravstvenem stanju držijo, je med drugim prepričan nekdanji britanski vohun Christopher Steele, ki pravi, da je to izvedel iz več zanesljivih virov v Rusiji.

Steele je sicer tudi avtor dosjeja o Donaldu Trumpu in domnevnem ruskem vmešavanju v ameriško predsedniško kampanjo leta 2016. 

Profimedia

Resno bolezen ruskega predsednika naj bi razkrivali tudi prisluhi, v katere se je ujel neimenovani ruski oligarh, ki je blizu oblastem in naj bi celo sodil med 200 najbogatejših Rusov, trdijo pri mediju New Lines Magazine, kjer so tudi pridobili posnetke.

Diagnoza: krvni rak

Oligarh, ki ni vedel, da ga snemajo, naj bi se pritoževal, da je Putin Rusom, Ukrajincem in še komu uničil gospodarstvo. Pri tem pa je izdal, da ima ruski predsednik krvnega raka in izrazil upanje, da bo kmalu umrl.

Profimedia

Zaradi njegove varnosti pri mediju oligarhove identitete ne želijo razkriti, so pa po lastnih navedbah njegovo istovetnost že potrdili. O Putinovi hudi diagnozi je pisal tudi britanski Independent, ob tem so nekateri začudeni, da ta tema ni dobila več pozornosti tudi v drugih svetovnih medijih.

Tudi govorice o možnosti državnega udara

Da govorice o Putinovi bolezni držijo, je potrdil tudi ukrajinski generalmajor Kirilo Budanov. Ob tem je povedal, da naj bi nekaj najbližjih Putinovih sodelavcev načrtovalo tudi državni udar, s katerim bi ga spravili s položaja, navajajo Slovenske novice.

"Prej ali slej se bo v Ruski federaciji zamenjala oblast, o tem ni dvoma", je med drugim dejal Budanov. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije