J. Z. | 15. 8. 2022, 08:43

Huda nesreča avtobusa z otroki, ki so se vračali s folklornega festivala: dva težje poškodovana

Nova.bg

Počitnice na obali Črnega morja so se za skupino mladih iz Srbije skoraj tragično končale. Ob povratku so zdrsnili s ceste, več kot 10 se jih je poškodovalo. Vzrok še ni znan, a po poročanju medijev bi lahko bil za zdrs kriv eden od staršev. 

V nesreči, ki se je zgodila v bližini Stare Zagore v Bolgariji, približno 200 kilometrov od Sofije, je bil udeležen avtobus s srbskimi registrskimi tablicami. Poškodovanih je bilo 12 potnikov, od tega osem otrok.

V času nesreče so se vračali s folklornega festivala, poroča Nova.bg. Otroci na avtobusu so bili stari med devet in 15 let. 

Vsi poškodovani so trenutno še nameščeni v bolnišnici v mestu Stara Zagora, dva, ki sta najtežje poškodovana, pa bodo premestili v Sofijo

Nova.bg

"Trenutno je v bolnišnici 14 oseb, dva odrasla in 12 otrok. Razen dveh so vsi ostali stabilni, bodo pa potrebne operacije," sporočajo iz Bolgarije. Skupno je bilo na avtobusu 49 otrok, dva odrasla spremljevalca in voznik avtobusa.

Čeprav so od tam najprej prišle informacije, da so morali vozniku avtobusa zaradi poškodb amputirati nogo, pa se je kasneje izkazalo, da to ne drži. Je pa voznik v času preiskave vzroka nesreče pridržan v priporu. 

Nova.bg

Zakaj je prišlo do nesreče?

Uradni vzrok nesreče še ni znan. So pa bolgarski mediji že v nedeljo posneli izjavo Nataše Radovanović, ki je bila na avtobusu, ko je ta zapeljal s ceste. Dejala je, da je do zdrsa prišlo, ko je eden od staršev, ki je spremljal otroke, želel zamenjati sedež.

"Eden od staršev je hotel sedeti spredaj, poleg voznika. Ko pa je želel zamenjati sedež, se je prijel za volan in ga potegnil," je dejala.  

Nova.bg

Bolgarski policisti o vzroku nesreče še ne želijo govoriti, saj preiskava še poteka. Eden od možnih vzrokov je tudi mokro vozišče. 

Po nesreči so otrokom prvi na pomoč priskočili ostali udeleženci v prometu. "Nikomur ne želim, da vidi tak prizor: objokani in krvavi otroci," je eden od njih dejal za Nova.bg.  

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije