A. B. | 6. 1. 2023, 10:01

Srhljiv in krvav napad očeta v Zagrebu: soproga večkrat na policiji, njegova mama ne more verjeti, da bi to storil

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Izkazalo se je, da je bil 43-letni storilec že stari znanec policije. Na njihovem radarju je bil predvsem zaradi nasilja in drog, leta 2009 je bil aretiran zaradi ropa pošte in avtomat-klubov. Policija je potrdila, da je bil večkrat v zaporu.

V sredo zvečer se je v Zagrebu zgodil grozljiv zločin. 43-letni moški je v hiši na Kozara putu s sekiro napadel nekdanjo 41-letno partnerico z otrokom. Tako mamica kot njena (ne pa tudi morilčeva) leto in pol stara hčerka sta bili zaradi hudih poškodb prepeljani v bolnišnico, kjer je deklica ranam podlegla. Po informacijah hrvaških medijev je bila njegova soproga večkrat na policiji, a kazenske ovadbe ni nikoli podala. V tem naj bi tičal razlog za to, da policija zoper napadalca ni mogla sprožiti obravnave. Oglasila se je tudi napadalčeva mati. 

Srhljiv napad: soproga večkrat na policiji 

Medij Telegram je prek vira v zagrebški policiji izvedel, da naj bi soproga 43-letnika zaradi njegovega nasilja večkrat stopila do pristojne policijske postaje. Proti njemu ni nikdar podala kazenske ovadbe, zaradi česar ga po zakoniku niso mogli preganjati. 

Policijo je poklicala tudi na dan napada, v sredo zvečer, ko je storilec vlomil v njen dom, jo nadlegoval in nanjo vpil. Med njima se je po poročanju Jutranjega lista vnel prepir, ki je botroval k temu, da je zagrabil za oster predmet in obe z dojenčico udarjal po glavi. Prejeli so tudi dva anonimna klica, pri čemer je eden izmed njiju sledil poteku navedene zgodbe in umora. Storilec je s kraja nesreče pobegnil, kasneje ga je na obvoznici povozil avto s slovenskimi registrskimi oznakami. 

Deklica je v bolnišnici umrla, mama je še vedno v kritičnem stanju. 

Grozil ji je z življenjem, njegova mati presenečena 

Telegram je uspel vstopiti v kontakt s prijateljicami soproge storilca, ki je tej grozil tudi z življenjem. Ker se ni želel spremeniti, se je odločila z njim prekiniti vse stike, a se s tem ni hotel sprijazniti. "Rekel ji je, da jo bo nekega dne ubil," so razkrile. Priložnost naj bi izkoristil, ko se je njen brat preselil na drug naslov. "Do takrat so vsi živeli skupaj v hiši, brat pa se je preselil pred prazniki. Knežević je očitno izkoristil dejstvo, da ni imela več nikogar, ki bi jo branil," so prepričane prijateljice.

Medtem njegova mati ne more verjeti, da bi storil to, kar se mu očita. "Zadnjič sva govorila predvčerajšnjim. Takrat ni omenil, da bi kaj načrtoval, niti se ni nad ničemer pritoževal. Tam ni bil že od božiča," je prek telefona povedala za 24 sata. Povedala jim je, da sta imela partnerske težave. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije