T. R. K. | 3. 5. 2024, 16:15

Garažo prodali za vrtoglavo ceno, po kateri bi lahko kupili stanovanje: "Zdi se noro, ampak ... " (FOTO)

Slika je simbolična.

Profimedia

V Zagrebu so garažo prodali za 150.000 evrov.

Visoke cene nepremičnin niso prisotne le v Sloveniji, ampak tudi na Hrvaškem. V tem primeru poročajo celo o tem, da za enormno ceno niso prodali stanovanja, temveč le garažo. 38 kvadratnih metrov so tako v središču Zagreba prodali za 150.000 evrov, poroča RTL. 

"Zdi se noro, ampak glede na trenutno veliko povpraševanje po tako prestižni lokaciji, so cene seveda visoke," je povedal Filip Brkan, lastnik nepremičninske agencije. Ob tem je podal primerjavo in izpostavil, da bi za ta denar,  lahko kupili dvosobno stanovanje v novogradnji v Zaprešiću.

Za primerjavo izpostavi še zagrebško naselje Trnje, kjer se 12 kvadratnih metrov veliko parkirno mesto prodaja po začetni ceni 40.000 evrov. Ob tem izpostavlja, da cena garaže načeloma predstavlja 50 odstotkov cene stanovanja. 

Cene parkirnih mest sicer na Hrvaškem rastejo hitreje kot cene stanovanj. Povpraševanje je tako veliko, da so prodane še preden so oglaševane. Brkan ob tem izpostavi:"Če bi moral oceniti, kaj bi se najprej prodalo, bi zagotovo rekel garažna parkirna mesta." 

Kljub visokim cenam se na Hrvaškem tako vsak dan proda vsaj pet garažnih parkirnih mest, poroča Index.hr. 

Ob tem v Društvu arhitektov izpostavljajo, da je situacija posledica urbanističnega kaosa. V zadnjih 50 letih se je namreč z mesti upravljalo brez kakršnega koli načrta in zdaj so vidne posledice. 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk