M.P./STA | 4. 10. 2022, 18:00

Napoved vojaškega vpoklica je mladega glasbenika pripeljala do skrajne odločitve

Profimedia

Žalostna novica je najprej zaokrožila po družbenih medijih, na začudenje mnogih so o tem poročali tudi nekateri ruski mediji.

27-letnega ruskega raperja Ivana Petunina, ki je nastopal z umetniškim imenom Walkie, so našli mrtvega na ulici pod stanovanjsko stolpnico v ruskem mestu Krasnodar. Vest je številne njegove poslušalce pustila popolnoma v šoku. Ker naj bi v kratkem pričakoval klic za odhod na fronto v Ukrajino, a ni hotel pobijati ljudi, si je raje vzel življenje, poročajo številni mediji. 

"Sporočilo v videoposnetku: Oprostite mi ..."

Mladi raper je pred tragičnim dejanjem na družbenem omrežju Telegram objavil videoposnetek, v katerem je dejal, da bo takrat, ko ga bodo ljudje videli, on že mrtev.

"Delna mobilizacija bo slej ko prej postala popolna in tudi jaz bom moral na fronto, saj imam dve roki in dve nogi ter kazalec za pritiskanje sprožilca".

Zatrdil je, da sam ne bo pobijal v imenu ideologij nekoga drugega in da raje umre, kot da vzame življenje sočloveka. "Oprostite mi dragi, a včasih je treba za svoje principe tudi umreti," je dejal.

Profimedia

Prvi mobilizirani ruski vojaki že v Ukrajini

Rusko obrambno ministrstvo je medtem na Telegramu zapisalo, da se prvi mobilizirani vojaki že usposabljajo v regiji Doneck, še pred tem pa je poveljstvo ruske vojske napovedalo prihod rezervistov v Lugansk.

Profimedia

Po navedbah ministrstva bodo rezervisti po usposabljanju varovali oskrbovalne poti v zaledju fronte. V obeh regijah so ruske sile v zadnjem času v defenzivi. Nedavno so morale zapustiti strateško pomembno mesto Liman, ukrajinske sile pa trenutno napadajo ceste, ki povezujejo kraje Svatove, Kremina in Rubižne, da bi obkolile tam nameščene ruske vojake oz. jih prisilile k umiku.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije