13. 6. 2022, 15:30

Kdo izmed naših najboljših kolesarjev bo manjkal na Dirki po Sloveniji?

Profimedia

Izmed osmih slovenskih kolesarjev, ki tekmujejo kot del ekip World Tour, jih bo na največji domači kolesarski dirki nastopilo sedem.

Med 15. in 19 junijem bo potekala kolesarska Dirka po Sloveniji, na kateri bo nastopilo sedem od osmih slovenskih kolesarjev, ki so člani ekip World Tour. Med njimi ne bo Primoža Rogliča.

Profimedia

Za ekipo Bahrain bodo tekmovali štirje Slovenci

Dirka po Sloveniji postaja vse bolj pomembna kolesarska dirka. Ekipa Bahrain je zanjo potrdila šest kolesarjev, ki se bodo preizkusili na slovenskih cestah, med njimi bodo po poročanju slovenskega Sportkluba kar štirje Slovenci. To so Matej Mohorič, Jan Tratnik, Domen Novak in debitant Matevž Govekar. Ob njih bosta na štartu še Nemec Jasha Sutterlin in Avstralec Heinrich Haussler. 

Profimedia

Po besedah športnega direktorja ekipe Gorazda Štangelja je trasa letošnjega tekmovanja spremenjena in zahtevna. Ob tem napoveduje, da bo strategija ekipe osredotočena na etapne zmage, njihov favorit za skupni seštevek pa bo Domen Novak, ki je dobro kolesaril na Giru. 

Profimedia

Tekmoval bo tudi Tadej Pogačar

Na dirki bo tekmoval tudi Tadej Pogačar, ki je aktualni dobitnik zelene majice, poleg njega pa tudi njegov moštveni kolega pri ekipi UAE Team Emirates Jan Polanc. Sedmi Slovenec, ki bo nastopal na dirki, bo Luka Mezgec iz ekipe BikeExchange.

Profimedia

Edini manjkajoči bo tako Primož Roglič iz ekipe Jumbo-Visma, ki je nedavno prvič v karieri osvojil Dirko po Dofineji.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk