STA/M.P. | 24. 8. 2022, 09:57

Poglejte, kdo vse je bil na sprejemu srebrnega Jorgića!

Profimedia

Evropskega podprvaka v namiznem tenisu je v hrastniškem športnem parku na Logu pozdravila velika množica ljudi, vmes je bilo tudi nekaj znanih obrazov.

Hrastničani so pripravili veliko slovesnost za dobitnika srebrne kolajne na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu Darka Jorgića.

"Po prvi prespani noči sem se počasi začel zavedati, kaj sem sploh dosegel. Srečen in zadovoljen sem, da sem se spet vpisal v zgodovino slovenskega namiznega tenisa, ampak vsekakor mislim, da je še veliko možnosti za napredovanje," je pred sprejemom dejal 24-letni Jorgić.

Drugo mesto v Münchnu je označil za svoj do zdaj največji uspeh, ob tem pa je namignil, da cilja tudi na zlato.

Veseli Mambo Kingsi

Program se se je začel z nastopom skupine Razvaline, po slavnostnem sprejemu pa je sledi še razrez torte in zabava s skupino Mambo Kings. Ti so na svojih družbenih omrežjih delili tudi skupno fotografijo s prvim Slovencem, ki se je prebil v finale evropskega prvenstva!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐌𝐀𝐌𝐁𝐎 𝐊𝐈𝐍𝐆𝐒 (@mambokings_slo)

Jorgića je prišel pozdraviti tudi Tomaž Barada, nekdanji slovenski borilni umetnik v kickboxingu in tekvondoju. Njegov zapis v angleškem jeziku pravi, da je "Jorgić z doseženim srebrom na evropskem prvenstvu napoved, da bo prišel tudi na sam vrh."

Instagram/Darko Jorgić

"Od začetka sem verjel, da lahko pridem do kolajne"

"Evropsko prvenstvo je nekaj posebnega, gre za daljši proces, s kvalifikacijami vred traja deset dni in moraš načrtovati formo od prvega do zadnjega dne. Ne smemo pa pozabiti na četrtfinale olimpijskih iger v Tokiu, ki je tudi en od mojih najboljših turnirjev v karieri," je v nagovoru spomnil Jorgić.

Ob tem je tudi nekoliko šaljivo pripomnil, da "glede na to, da je evropski podprvak, ga bodo zdaj še toliko bolj želeli premagati."

Hrastničani z županom Markom Funklom na čelu so ob Jorgiću pozdravili tudi selektorico Andrejo Ojsteršek Urh in Edvarda Vecka, namiznoteniško legendo in častnega občana občine Hrastnik, ter predsednika Namiznoteniške zveze Slovenije Marjana Hribarja.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk