Š. T. | 22. 3. 2023, 16:52

Gigantski boj Primoža Rogliča in Remca Evenepoela: kateri je bil uspešnejši?

Profimedia

Kolesarji so opravili s 3. etapo dirke po Kataloniji, v ciljnem finišu sta med seboj za zmago obračunala slovenski in belgijski kolesar.

Kolesarska karavana na Dirki po Kataloniji je opravila še eno zahtevno gorsko preizkušnjo, ko je bila na sporedu 3. etapa v dolžini dobrih 180 kilometrov, ki se je končala z zahtevnim vzponom na La Molino.

Vodilni pred začetkom etape je bil v skupnem seštevku Primož Roglič, za njim je zaostajal Remco Evenepoel. Slovenski zvezdnik v dresu moštva Jumbo Visma je tudi tokrat bil ogorčen boj z belgijskim tekmecem v dresu moštva Soudal-Quick Step.

Roglič in Evenepoel sta približno štiri kilometre pred ciljem ušla tekmecem in se borila za etapno zmago in skupno vodstvo na dirki. V ciljnem šprintu je bil močnejši Belgijec, ki je dobil etapo, Roglič je v cilj zapeljal dve sekundi za tekmecem.

Tretji je bil Italijan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo). V skupnem seštevku po treh etapah imata oba favorita povsem enak čas, kar pomeni, da bo v naslednjih etapah še kako zanimivo. Vseeno je majico vodilnega na dirki po Kataloniji zadržal Roglič.

Profimedia

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk