J. B. | 9. 11. 2022, 15:34

Rokometna zveza se brani pred obtožbami iz Srbije: snemali so rojstnodnevno presenečenje, ne treninga

EHF

So res goljufali? So se res poslužili nedovoljenih prijemov? In kaj, če trditve iz tabora nasprotnic držijo? Oglasila se je krovna organizacija in javnosti predstavila svojo plat zgodbe.

Idilo slovenske uvrstitve v drugi krog evropskega rokometnega prvenstva za ženske so zmotile hude obtožbe iz Srbije, kjer trdijo, da so se v taboru domače reprezentance pred odločilno tekmo poslužili nedovoljenih prijemov. Srbi govorijo o sramoti in škandalu, saj so prepričani, da so Slovenci snemali njihov zadnji trening, čeprav je to po pravilih evropske rokometne zveze strogo prepovedano.

Nameščene snemalne naprave

V dvorani Tri lilije v Laškem naj bi bile res nameščene snemalne naprave, toda pri slovenski rokometni zvezi trdijo, da ne zato, ker bi kdorkoli želel posneti trening srbske izbrane vrste.

"Po prejemu pritožbe je stekla interna EHF preiskava, z namenom, da se nemudoma razjasnijo okoliščine, lokalni organizator pa je bil pozvan tudi k izjavi v zvezi okoliščinami. Organizacijski odbor je potrdil, da ni šlo za nikakršno nepooblaščeno snemanje treninga srbske reprezentance. V času, ko je slovenska ženska rokometna reprezentanca trenirala v dvorani Tri lilije, je ena izmed članic slovenske reprezentance praznovala rojstni dan, preostale članice pa so ji ta dan pripravile presenečenje, kar so želele tudi posneti. Po rojstnodnevnem presenečenju je slovenska reprezentanca nadaljevala s pripravljalnim treningom," je v izjavi za javnost zapisala rokometna zveza.

Evropska rokometna zveza je medtem za STA potrdila, da je prejela pritožbo srbske reprezentance.

V nadaljevanju izjave za javnost, ki jo je spisala slovenska rokometna zveza, lahko preberemo tudi: "Vsem, ki so zaradi tega neljubega dogodka bili morda prizadeti, se v imenu celotnega organizacijskega odbora EURO EHF 2022 in RZS iskreno opravičujemo. RZS in organizacijski odbor EHF EURO 2022 sta vedno in bosta tudi v bodoče močno zagovarjala transparentnost, poštenost in visoke etične standarde ter ničelno toleranco do vseh nepoštenih praks v športu. Obenem odločno podpiramo sankcioniranje vseh ugotovljenih kršitev."

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije