J. B./STA | 12. 1. 2023, 19:16

Sanjski začetek svetovnega prvenstva: razigrani Slovenci zlahka preskočili prvo oviro (poglejte to razliko!)

Profimedia

Rokometna reprezentanca pod vodstvom Uroša Zormana bi si za uvod prvega športnega moštvnega vrhunca novega leta težko želela več. Mi smo uživali, pa vi?

Slovenija je slavila na svoji uvodni tekmi svetovnega prvenstva v rokometu. Varovanci selektorja Uroša Zormana so se v turnir na Poljskem podali s prepričljivo zmago nad Savdsko Arabijo. Končalo se je s 33:19 za slovenske rokometaše.

Slovenijo naslednja tekma čaka v soboto, ko se bo pomerila s Poljsko, v ponedeljek bo moči merila še s Francijo.

Z zanesljivo osvojenima točkama na četrtkovi tekmi so si slovenski rokometaši praktično že izborili nastop v glavnem delu v Krakovu, kjer jih čakajo najboljši trije iz skupine A. V njej nastopajo Španija, Črna gora, Čile in Iran.

Prav nobenih težav

Izbrancem slovenskega selektorja Uroša Zormana uvodni tekmeci z Bližnjega vzhoda niso povzročili nobenih težav. V tretjem medsebojnem dvoboju so jih v kultni dvorani Spodek še tretjič premagali na svetovnih prvenstvih po turnirjih v Franciji 2001 in Španiji 2013.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rokometna zveza Slovenije (@rzs_si)

V slovenski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Blaž Janc in Rok Ovniček, oba sta dosegla po šest golov. Po dnevu premora jih v soboto čakajo na letošnjem turnirju izjemno ambiciozni Poljaki, v ponedeljek pa še rokometni silaki iz Francije. Po uvodnem krogu skupine B sta na vrhu lestvice Slovenija in Francija z dvema točkama, Poljska in Savdska Arabija pa sta brez njih.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije