6. 9. 2022, 12:39

Pred našimi odbojkarji je velik pritisk: je lahko avtsajder usoden za zgodovinsko uvrstitev?

Profimedia

Naši odbojkarji se bodo v četrtfinalu pomerili proti reprezentanci, ki v preteklosti ni dosegla vidnejših rezultatov. Z uvrstitvijo v izločilne boje je prvič prišla med najboljših 20 ekip na svetu. Nas lahko skrbi, da bodo naši, podobno kot košarkarji proti Bosancem, podcenjevali nasprotnika?

Našim je uspel veliki met. Slovenska reprezentanca se bo v četrtfinalu pomerila z Ukrajino, ki je spravila na kolena favorizirano Nizozemsko. Odpravili so jih kar z 3:0. Tudi Ukrajinci niso skrivali navdušenja. Našim odbojkarjem je eden izmed ključnih igralcev, Jevgenij Kisiljuk, poslal jasno sporočilo: "Rok Možič, pazi se nas, prihajamo!"  

Z zgodovinsko uvrstitvijo v četrtfinale svetovnega prvenstva so poskrbeli za evforijo. Ukrajinci so pokazali precej boljšo igro kot v torek. Tokratni obračun so bolje začeli kot prvi, nato tudi dobili tretji niz, toda v četrtem so domači, ki so imeli na svoji strani polno in glasno dvorano, postavili stvari na svoje mesto in unovčili prednost v kakovosti.

Uredništvo

Ukrajinci zamenjali Ruse

Ukrajinska reprezentanca se je na svetovno prvenstvo uvrstila po "naključju". Mednarodna odbojkarska zveza FIVB je odločila, da bo Rusijo na svetovnem prvenstvu odbojkarjev, ki ga bosta letos gostili Slovenija in Poljska, zamenjala Ukrajina. Po ruski invaziji na Ukrajino je mednarodna zveza Rusijo izključila s tekmovanj in ji odvzela organizacijo prireditev; namesto Rusije sta kot gostiteljici vskočili Slovenija in Poljska. Ruski odbojkarji so sicer olimpijski podprvaki iz Tokia 2020, zdaj pa je Rusija ostala ne le brez nastopa na SP, temveč tudi brez organizacije prvenstva, ki bi moralo biti od 26. avgusta do 11. septembra.

Ne pozabite navijati za naše, ko se bodo ob 21.00 pomerili proti Ukrajini.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije