A. B. | 13. 4. 2022, 21:00

VIDEO: Rokometni SPEKTAKEL. Poglejte si vzdušje, na katerega smo dolgo čakali!

Anja Kovačič

Pred slovenskimi rokometaši je še zadnja ovira pred uvrstitvijo na svetovno prvenstvo. A ta je visoka. Sliši na ime Srbija. 

Slovenski rokometaši so v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu v začetku prihodnjega leta, ki bo potekalo na Švedskem in Poljskem, najprej izločili Italijane. A na poti do uspeha jih čakata še tekmi proti Srbom. Prav ti veljata za najbolj zahtevni. 

V prvem izmed dveh obračunov s Srbi so glede na razprodano dvorano Zlatorog slovenski rokometaši pričakovali ogromne množice navijačev. 

Se jim je želja tudi uresničila?   

Ena izmed navijačic se nam je z videoposnetkom javila iz tekme in ob njem zapisala: "Takšnega vzdušja pa že dolgo ni bilo - noro!"  

Kot nam je zaupala je igra zelo napeta. "Kljub vodstvu Srbov so naši uspeli izenačiti rezultat, kar jim omogoča tudi neverjetna podpora. Mogoče jih lahko prav to pripelje do zmage!"  
 

Tekmo spremlja tudi upokojeni igralec Vid Kavtičnik, ki sodi med boljše rokometaše svojega časa. Številne uspehe je dosegel tako na klubski kot tudi reprezentančni ravni. 

Anja Kovačič

Iz tribun lahko slišimo pomisleke o izbiri sodnikov in delegata. Sodi namreč romunski dvojec, medtem ko je mesto delegata zavzel Hrvat. 

Na tekmi je navijačica opazila tudi nekdanjega selektorja slovenske reprezentance Borisa Deniča, trenutno trenerja reprezentance Savdske Arabije, ki jasno izkazuje svojo podporo srbski ekipi. Ob njihovih golih tudi ploska in navija. 

Slovenski selektor Uroš Zorman je pred tekmo s Srbi izbral 16 rokometašev. Staš Skube bo manjkal zaradi poškodbe ramena, po jeseni 2016 pa bo za izbrano vrsto znova zaigral Miha Žvižej. Zaigrali bodo krilni rokometaši Darko Cingesar, Tilen Kodrin, Blaž Janc in Gašper Marguč, zunanji igralci Borut Mačkovšek, Nik Henigman, Dean Bombač, Aleks Vlah, Miha Zarabec, Nejc Cehte in Jure Dolenec, krožni napadalci Matej Gaber, Matic Suholežnik in Miha Žvižej ter vratarja Klemen Ferlin in Jože Baznik

Skupni zmagovalec slovensko-srbskega obračuna se bo uvrstil na svetovno prvenstvo, ki bo med 11. in 29. januarjem prihodnje leto v Stockholmu, Göteborgu, Malmöju, Jönköpingu in Kristianstadu na Švedskem ter Krakovu, Gdansku, Katovicah in Plocku na Poljskem.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije