A. B. | 30. 6. 2022, 22:32

Odzivi gledalcev med tekmo, ob katerih se boste na glas smejali: "Prostovoljno sva šla k tašči, ker ima Telemach."

Facebook/Košarkarska zveza Slovenije/fotomontaža

Nekateri oboževalci so žal ostali brez karte za športni spektakel v Stožicah, zato so si tekmo ogledali prek televizijskih zaslonov. Veste česa ni manjkalo? Smešnih opazk na Twitterju! Ob teh se boste zagotovo nasmejali. 

Nekateri z domačega naslanjača, drugi s plaže, nekateri pa izpred zaslonov takoj na Twitter. Tako nekako bi lahko opisali okolja vseh, ki so nas s svojimi komentarji na družbenih omrežjih med tekmo iskreno nasmejali. To je nekaj najboljših. 

Začelo se je že pred samo tekmo 

Nekateri so se pred tekmo zgražali nad tem, da zaradi programskih odločitev tekme ne morejo spremljati pri izbranem televizijskem ponudniku. Zato so si lahko preko zaslonov gledalci tekmo ogledali le preko Telemacha. Ena izmed uporabnic je na Twitterju humorno zapisala: "Prostovoljno sva šla k tašči, ker ima Telemach." 

... nadaljevalo se je v epsko prvo četrtino

Že po prvi četrtini je Slovenija vodila s 33 proti 8, nad čemer so bili navdušeni vsi uporabniki Twitterja. Razen morda hrvaških. Eden izmed njih je zapisal: "Kaj si nor, kakšna čertrina," pri čemer se je oglasil drug tviteraš in zapisal: "A je še kaj več? Žena je rekla, da je dovolj videla in šla plavat. Tam desno je," k čemur je priložil fotografijo, kako tekmo gleda kar ob morju. 

Eden izmed tviterašev je zapisal, da slovenska reprezentanca prej kot košarko s Hrvati igra tenis, saj je žoga tako hitra, da ji ne gre slediti.

V drugi četrtini v ospredju Gogi

Zlata ekipa je Slovenijo v drugi četrtini povzpela visoko, vodili so namreč kar z 61 proti 38. Na Twitterju so se pošalili tudi na račun Gorana Dragića, ki je napovedal, da bo to zanj zadnja reprezentančna tekma.

Eden izmed uporabnikov ga je primerjal s skupino Rolling Stones, ki je že večkrat napovedala, da bo s turnejami končala, a nekako vsakič znova najdejo način, da se vrnejo na oder. Tako je zapisal: "Kaj pa če bi Goran Dragić glede zadnje tekme naredil enako kot Rolling Stones, ki gredo vsako leto na zadnjo turnejo? Mu ne bi nič zamerili, da vsako leto napove slovo, igra pa še par sezon." 

Zadnje minute niso bile odločilne - vsi smo vedeli, kaj se bo zgodilo 

Že sedem minut pred koncem tekme so se na Twitterju zbrali uporabniki, da razglasijo to neverjetno zmago. Nasmejal nas je tviteraš, ki je napisal: "Piši v Zagreb: Propalo!" 

Oglasil se je tudi uporabnik, ki je napisal, da na hrvaškem omrežju spremlja, kako Hrvate premagujejo Slovenci.

Kot veste, bodo počitnice pri sosedih letos za kar nekaj evrov dražje, o čemer se je pošalila tudi ena izmed uporabnic. Napisala je: "Izgleda, da bo pivo na hrvaški obali letos malo dražje." 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije