J. B. | 29. 8. 2023, 14:02

Poškodba ni hujše narave, toda kdaj bo Jaka Blažič spet lahko igral? Vse bo odvisno od tega, kako ... (VIDEO)

Profimedia

Koliko časa bo slovenska košarkarska reprezentanca brez člana ljubljanske Olimpije? Zdravnik izbrane vrste pojasnjuje ...

Slovenija je v ponedeljek na košarkarskem svetovnem prvenstvu premagala Gruzijo in se prebila v drugi krog tekmovanja. Prvi cilj je dosežen, toda tudi zadnja tekma predtekmovanja bo pomembna. Prav zato je vse prej kot nedolžna novica o poškodbi Jake Blažiča, ki ima težave s hrbtom. Podroben zdravniški pregled je razkril, da se pomemben člen slovenske reprezentance ni težje poškodoval, kar je vsekakor dobro, kljub vsemu pa vseeno še ni znano, kdaj bo izkušeni košarkar spet lahko stopil na parket.

Iz dneva v dan

"Pregled z magnetno resonanco in računalniško tomografiji je pokazal, da ne gre za težjo poškodbo. A mehanizem je bil takšen, da je nanj padel težek igralec, kar se mora poznati. Zdaj opravlja terapije. Odločali se bomo glede na stanje. Iz dneva v dan. Bomo videli, kako se bo odzivalo telo. Gre za nateg vezi ob hrbtenici," je za Sportklub povedal reprezentančni zdravnik Marko Macura.

Macura je hkrati razkril, da je imel Jaka Blažič precej sreče v nesreči. Bržčas bi se končalo precej slabše, če gruzijski orjak Tornike Šengelia ne bi najprej stopil na tla. Ker je, je bil udarec, ki ga je prejel Blažič ob tem, ko je Šengelia padel nanj, manj intenziven. "V nasprotnem primeru bi se lahko končalo precej slabše. Zdaj pravzaprav skrbimo, da ne bo nadaljnje škode. V nadaljevanju bo vse odvisno od reakcije," je dodal Macura. Jaka Blažič je danes ostal v hotelu, ali bo kaj drugače jutri, ko Slovenijo čakajo Zelenortski otoki, pa bomo kakopak šele videli.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije