28. 6. 2022, 20:13

Zvezdnici lige WNBA zaradi e-cigaret s konopljo grozi 10 let zapora

Profimedia

Ameriško košarkarico in nosilko dveh zlatih olimpijskih odličij Brittney Griner so februarja aretirali v Rusiji in jo obtožili tihotapljenja mamil. Od takrat je v priporu, kjer bo morala ostati še nekaj časa.

Brittney Griner bo morala v Rusiji ostati vsaj do 20. decembra, saj ji je tamkajšnje sodišče podaljšalo pripor pred sojenjem, ki se bo začelo v petek. Američanka se je v nedavno prvič pojavila na predobravnavnem naroku, ki je potekal pred zaprtimi vrati.

Profimedia

Aretirana zaradi e-cigarete s konopljinim oljem

Košarkarico Phoenix Mercuryja v ameriški ženski košarkarski ligi WNBA in ruskega Jekaterinburga, so 17. februarja aretirali, potem ko so ji na moskovskem letališču Šeremetjevo zasegli prtljago zaradi posedovanja vstavkov za elektronsko cigareto z vsebnostjo konopljinega olja. Obtožena je bila tihotapljenja prepovedanih mamil, za kar je v Rusiji zagrožena kazen do 10 let zapora.

Primer ameriške košarkarice vse od začetka skrbi za dodatne napetosti med Moskvo in Washingtonom. Grinerjevo so v Rusiji aretirali le teden dni pred začetkom ruske invazije na Ukrajino, zaradi katere so zahodne sile uvedle obsežne sankcije proti Rusiji in poslale vojaško pomoč Kijevu.

Profimedia

Da bi jo spravili domov, se trudi tudi Bidnova administracija

Enaintridesetletna Američanka velja za eno najboljših strelk. Pred nadaljevanjem ligaške sezone v ZDA je igrala klubsko košarko v Rusiji, kar je običajna praksa ameriških zvezdnikov, ki iščejo dodaten zaslužek.

Odgovorne osebe košarkarske lige WNBA se trudijo, da bi košarkarico pripeljale domov. Njen primer je administracija ameriškega predsednika Joeja Bidna predala organom, zadolženim za reševanje talcev, ki pa Grinerjeve še niso uspeli rešiti.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije