26. 4. 2024, 13:26 | Vir: STA

Nogometna legenda napovedala svoj zadnji nastop za reprezentanco

Profimedia

Vse kaže, da se bo poslovilni nastop odvil na poletnih olimpijskih igrah v Parizu.

Brazilska ženska nogometna legenda Marta je napovedala skorajšnji odhod v reprezentančni pokoj. Osemintridesetletna napadalka bi lahko šestič nastopila na olimpijskih igrah to poletje v Parizu, če bo izbrana za brazilsko reprezentanco.

Profimedia

Najboljša strelka na svetovnih prvenstvih

"Če bom šla na olimpijske igre, bom uživala v vsakem trenutku, kajti ne glede na to, ali grem na olimpijske igre ali ne, je to moje zadnje leto z reprezentanco," je povedala za brazilsko izdajo CNN. "Marte od leta 2025 kot športnice v reprezentanci ne bo več."

Marta je sicer osvojila srebro na olimpijskih igrah v Atenah 2004 in Pekingu 2008, pri čemer so Brazilke obakrat izgubile proti ZDA. Je najboljša strelka vseh časov na svetovnih prvenstvih, moških in ženskih, saj je zadela 17-krat v 23 nastopih na šestih izvedbah turnirja.

Profimedia

Najbolj se je približala slavi na svetovnem prvenstvu leta 2007, ko je Brazilija v finalu izgubila proti Nemčiji.

Štafeto predaja naslednji generaciji

Potem ko se Braziliji na lanskem poletnem svetovnem prvenstvu v Avstraliji in Novi Zelandiji ni uspelo uvrstiti v izločilne boje, je dejala, da "za Marto ni več svetovnega prvenstva".

Profimedia

Marta, ki od leta 2017 igra klubski nogomet za ameriško zasedbo s Floride Orlando Pride, je dejala, da se počuti prijetno, ko predaja štafeto naslednji generaciji brazilskih igralk nogometa. "Imamo resnično kvalificirano ekipo z resnično nadarjenimi dekleti, ki bodo z leti videle, o čem govorim," je dejala.

"Zaradi tega se počutim zelo prijetno, ko rečem: 'Poslušaj, predajam ti, predala ti bom štafeto in ti boš nadaljevala to zapuščino'," je zaključila.

Novo na Metroplay: "Te volitve bodo res prelomne" | N1 podkast s Suzano Lovec