J. B. | 28. 9. 2022, 08:56

Matjaž Kek razkril, zakaj Slovenci spet lahko verjamemo v nogometno reprezentanco

Profimedia

Izjemen zadetek Benjamina Šeška, vrhunska posredovanja Jana Oblaka in številni drugi borci, ki se niso predali niti v najtežjih trenutkih. Na Švedskem je še močneje zasvetil žarek upanja, da so pred nami lepši časi.

Slovenska nogometna reprezentanca je v torek zvečer v Stockholmu uresničila zastavljeni cilj. Z remijem na tekmi s Švedsko si je priigrala obstanek v drugem kakovostnem razredu lige narodov, v katerem bo v naslednji izvedbi med drugim igrala tudi svetovna velesila Anglija. Junak zlata vredne točke je bil v prvi vrsti mladi Benjamin Šeško, ki je zabil enega najlepših zadetkov v zgodovini slovenske reprezentance. S serijo odličnih obramb je svoj delež prispeval tudi vratar Jan Oblak, v obrambi je blestel Jaka Bijol, Matjaž Kek pa se je po koncu tekme priklonil kar vsem svojim varovancem.

Slovenski selektor je po obračunu na stadionu Friends Arena sijal od zadovoljstva, tudi zato, ker je prepričan, da je končno dobil ekipo, ki bo sposobna doseči nekaj več. Recimo Slovenijo vrniti na velika tekmovanja, na katerih je nazadnje igrala leta 2010, ko je sodelovala na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

"Za nami je težka tekma, pričakovali smo, da bo takšna. Trpeli smo, hkrati pa imeli kar nekaj lepih priložnosti. Če bi jih izkoristili, bi tekma lahko šla tudi v drugo smer. Fantom moram čestitati, več kot zasluženo so prišli do rezultata, v katerega je po uvodnih dveh tekmah lige narodov verjel le redkokdo. Začetek res ni bil najboljši, a morda se je ravno v tistih trenutkih začela graditi ekipa. Na koncu smo nanizali štiri tekme brez poraza. Kar zadeva tokratni obračun, pa ... Ni zmagal Oblak, ni zmagal Šeško, zmagala je Slovenija!" je poudaril strokovnjak iz Maribora.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NZS - FA Slovenia (@nzs_si)

"Vsem fantom lahko rečem le bravo. In čestitam tudi vsem svojim sodelavcem. Dobil sem ekipo, ki ima 'jajca'! Ekipo, ki ji velja zaupati. Veseli me tudi, da smo iz ekipe, ki je na tekmi sposobna nanizati nekaj dobrih trenutkov, prišli do točke, ko smo sposobni dobro odigrati vseh 90 minut. Veseli me tudi drugačna drža telesa, fantje gredo že na igrišče bolj odločni kot poprej. Takšne tekme te napolnijo z zadovoljstvom, zaradi takšnih trenutkov je užitek opravljati selektorski poklic," je dodal 61-letni slovenski selektor.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk