J. B. | 25. 11. 2022, 08:55

Neuničljivi Cristiano Ronaldo: Portugalcu že na prvi tekmi v Katarju uspelo, kar v zgodovini nogometa ni še nikomur

Profimedia/fotomontaža

Nekateri ga obožujejo, spet drugi skorajda sovražijo. Toda dejstva govorijo drugače, saj je bil že 37-letni nogometaš rojen za največje stvari. To je dokazal tudi v Katarju.

Čeprav je star že 37 let in je kar med svetovnim prvenstvom ostal brez kluba, je Cristiano Ronaldo vnovič dokazal, da je preprosto neuničljiv. Legendarni Portugalec je že na svoji prvi tekmi v Katarju opozoril nase in se še dodatno vpisal v zgodovino.

Ponosen, da je prvi v zgodovini

Na obračunu z Gano je svoji ekipi pri rezultatu 0:0 najprej sam priigral enajstmetrovko, nato še neubranljivo zadel z bele točke. Tudi po njegovi zaslugi je Portugalska razburljivo tekmo dobila s 3:2.

Cristiano Ronaldo je v Katarju postal prvi nogometaš v zgodovini, ki se je med strelce vpisal na kar petih svetovnih prvenstvih. Pred tem tak podvig ni uspel še nikomur.

"To je bil čudovit trenutek. Na prvi tekmi na svetovnem prvenstvu smo zmagali. Veliko tekmovanje je vedno pomembno začeti z zmago. Potem pa še rekord ... Ponosen sem, da sem prvi nogometaš v zgodovini, ki se je med strelce vpisal na petih svetovnih prvenstvih. Toda še pomembneje je, da smo kot ekipa na tej zahtevni tekmi dosegli pozitiven rezultat," je razpredal zdaj že nekdanji nogometaš Manchester Uniteda, ki je bil izbran za najboljšega nogometaša tekme.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ronaldo, ki so mu med igranjem portugalske himne čustva prišla do živega in so tudi fotografi ujeli njegove solzne oči, je strelski niz na svetovnih prvenstvih začel leta 2006, ko je zatresel mrežo Irana. Štiri leta kasneje se je med strelce vpisal proti Severni Koreji, leta 2014 se je prav tako veselil na tekmi z Gano. Pred štirimi leti v Rusiji je v polno meril štirikrat, in sicer na tekmah s Španijo, ko se je veselil hat-tricka, in Marokom.

Na štirih svetovnih prvenstvih so se med strelce vpisali Pele, Uwe Seeler, Miroslav Klose in Lionel Messi.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije