J. B. | 22. 11. 2022, 13:01

Slovenec zvezdniku Lionelu Messiju 'pomagal' do prvega gola v Katarju, a se nehote znašel v središču srditega angleškega besa

Profimedia/fotomontaža

Eden najboljših nogometašev vseh časov se je v Katarju med strelce vpisal že na svojem debiju. Odločitev, pod katero se je podpisal sodnik iz Maribora, je dvignila veliko prahu.

Lionel Messi ni potreboval veliko, da se je na 22. svetovnem prvenstvu v Katarju vpisal med strelce. Superzvezdnik Argentine je že v 10. minuti tekme s Savdsko Arabijo žogo poslal za hrbet tekmečevega vratarja, potem ko je uspešno realiziral enajstmetrovko. Toda odločitev slovenskega sodnika Slavka Vinčića, ki je na belo točko pokazal po ogledu počasnega posnetka spornega dogodka v kazenskem prostoru Savdske Arabije, je dvignila ogromno prahu.

Moti ga sodniška nedoslednost

Razburjajo se predvsem v Angliji; toda ne zato, ker bi Vinčić storil napako. Moti jih, ker je Argentina dobila enajstmetrovko zaradi vlečenja v šestnajstmetrskem prostoru, medtem ko sodniki Angležem na tekmi z Iranom za skorajda identičen prekršek niso dosodili kazenskega udarca.

"Naravnost komično je, kako nedosledni so sodniki na tokratnem svetovnem prvenstvu," je za radio BBC 5 Live poudaril Clinton Morrison, nekdanji irski reprezentančni napadalec, in dodal: "Prekršek na tekmi Anglije je bil neprimerno bolj očiten. In res mi ni jasno, zakaj ob padcu Harryja Maguireja sodniki niso pokazali na belo točko. Ne razumem. Res ne razumem."

Messi je dosojeno enajstmetrovko s pridom izkoristil in se še dodatno vpisal v nogometno zgodovino. Nogometaš Paris Saint-Germaina se je med strelce vpisal še na svojem četrtem svetovnem prvenstvu, postal je prvi Argentinec, ki mu je uspelo nekaj takšnega. Poleg Messija so gole na štirih različnih mundialih zabili še Pele, Miroslav Klose, Uwe Seeler in Cristiano Ronaldo.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije