R.S. | 28. 3. 2024, 21:16

Tina Maze o evforiji v Planici: "Moje slovo ni bilo tako lepo kot od Petra Prevca, ker je bilo veliko negativnega ozadja"

STA/Bobo/fotomontaža

Korošica je iskreno priznala, da zadnje tekme smučarskih skakalcev ni spremljala v živo. 

Slovenija ima kljub majhnosti veliko število vrhunskih športnikov. Eden izmed njih je Peter Prevc, ki je pred dnevi v Planici končal bogato kariero. Navijači so mu priredili spektakularen poslovilni šov, smučarski skakalec pa je bil vidno ganjen. "Danes se končuje moja 22-letna kariera. Bilo je vsega, od kratkih skokov do najdaljših. Pot je bila dolga, vesela, uspešna. Zelo sem ponosen, da me v takem številu spremljate na zadnjem skoku," je s cmokom v grlu dejal Prevc. 

Da je bilo njegovo slovo v Planici naravnost popolno, je v oddaji Tarča povedal Andrej Stare, ki se je pred kratkim upokojil. "Slovo Prevca je bilo fantastično. Moje prav tako. Pride trenutek, ko se moraš sprijazniti, da je konec neke zgodbe. Tudi Goran Dragić, ki se bo poslovil avgusta, mislim, da mu pripada nekaj podobnega."

Bobo

Z Miranom Ališičem in Francijem Petkom so se strinjali, da je Planica prav posebno športno prizorišče. "Planica je zagotovo slovenski fenomen, ki se je gradil zelo dolgo. Trendi smučarskih skokov so se tam postavljali," je povedal Ališič. Petek ga je dopolnil, da so tam padali številni rekordi. "Planica je nekaj, kar smo sami zgradili s srčnostjo. Tam je človek prvič poletel 200 metrov in 250 metrov."

Ni imela tako lepega slovesa

Slovo Prevca in čarobnost Planice je komentirala tudi nekdanja slovenska smučarka Tina Maze, ki je svojo kariero uradno končala 7. januarja 2017 pred domačimi gledalci v Mariboru. Povedala je, da ni spremljala slovesa Prevca.

Profimedia

"Ker nisem v Sloveniji, nisem gledala v živo, govorila pa sem z mamo, ki je dejala, da bi si tudi jaz zaslužila takšno slovo. Meni se stvari niso tako dobro poklopile, kot so se njemu. Moje slovo ni bilo tako lepo, ker je bilo veliko negativnega ozadja," je odkrito priznala. Dodala je, da ne gleda veliko športnih dogodkov, saj se rajši ukvarja s športom. Vseeno pa je komentirala fantastično vzdušje v Planici. "Dejstvo, da se svetovni pokal konča v Sloveniji, da je taka atmosfera, to je nekaj unikatnega. Mora biti noro."

Povedala je tudi nekaj podrobnosti o odnosu s Prevcem. "Njegovo slovo se me je dotaknilo, ker vem, kako smo začeli, spomnim se ga z olimpijskih iger v Sočiju, ko smo se praktično prvič spoznali. Res smo imeli izjemne olimpijske igre. Približno vem, skozi kaj je šel Peter in vem, koliko energije zahteva, da se iz luknje ven pobereš in prideš spet na vrh. In to je Peter naredil."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord