28. 1. 2023, 14:21 | Vir: STA

Je lahko še lepši? Eden naših najbolj slikovitih trgov bo dobil novo podobo

Profimedia

"Srednjeveška lepotica bo zasijala v vsej svoji lepoti," so prepričani na občini, v čim večji meri bodo vključili tudi prebivalce mesta.

Občina Škofja Loka se pripravlja na prenovo Mestnega trga, ki velja za enega najbolj slikovitih srednjeveških trgov v Sloveniji in srednji Evropi. V začetku februarja bo objavila javno naročilo za izvajalca del, ki naj bi stekla jeseni. 

Kot so sporočili, je projekt velik, zato so se ga lotili zelo premišljeno in bodo skušali že vnaprej razrešiti čim več potencialnih ugank. "Glede na naše izkušnje pa se bodo kljub temu med prenovo zagotovo pojavila še nekatera odprta vprašanja. Reševali jih bomo strokovno, sproti in skupaj," so zagotovili.

Profimedia

V postopek prenove Mestnega trga in Klobovsove ulice želijo vključiti vse - občane, prebivalce, lastnike, najemnike, zaposlene in obiskovalce. Zato so pripravili posebno spletno stran www.naplacu.skofjaloka.si, ki bo zaživela v prihodnjih dneh in na kateri bodo sproti obveščali o celotnem procesu prenove. 

Stane Klemenc/Bobo

Na trgu bodo organizirali tudi različne dogodke, že zdaj pa napovedujejo delavnice o zahtevnejših temah, kot so drevesa, promet in odpadki, na katerih bodo sodelovali strokovnjaki posameznih področij. Ena izmed prvih delavnic bo namenjena lastnikom in najemnikom lokalov na območju prenove. Za njih na,reč pripravljajo določene ukrepe, s katerimi bodo lažje premostili čas, ko bodo dela potekala pred njihovim pragom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol