R.S. | 10. 12. 2022, 06:00

Človeška domišljija ne pozna meja: takšno božično drevo so postavili na vzhodu Slovenije

KTD Zvon KS Pordašinci/Facebook

V kraju, kjer živi zgolj 50 ljudi, prebivalcem ni dolgčas. Ustvarili so božično drevo, ki je pritegnilo ogromno pozornosti, mnogi so nad njim navdušeni.

Člani kulturno-turističnega društva Zvon so v majhni obmejni vasici Pordašinci naredili božično smreko iz slamnatih bal. V pomurskem naselju živi le 50 prebivalcev, ki so se odločili popestriti letošnje božične praznike. Okrasili so tudi vaško jedro in se podružili. Fotografije dogodka so delili na družbenih omrežjih. 

Pozitivni odzivi 

Pod fotografijami nenavadne smrečice se vrstijo pozitivni komentarji. "Pridni ste! Čestitke za lepo okrasitev! Že v nedeljo zvečer sem uživala ob vožnji skozi vašo vas," je le eden izmed tovrstnih komentarjev. Uporabniki družbenih omrežij so pohvalili tudi njihovo izvirnost: "Čestitke za idejo, izvirnost in čudoviti primer prostovoljstva v dobro skupnosti."

Slamnate umetnine krajanov so v tem majhnem naselju že tradicionalne, božično smreko iz slamnatih bal pa so postavili prvič. 

Manj priljubljeno božično drevo

Božično drevo v Rimu pa je dobilo manj odobravanja kot tisto v vasici Pordašinci. Drevo na trgu Piazza Venezia je tarča kritik, ker ga obkrožata velika in po mnenju nekaterih neestetska panela s sončnimi celicami, ki naj bi napajale lučke. Državni sekretar na ministrstvu za kulturo Vittorio Sgarbi je že napovedal odstranitev panelov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord